Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Reţea Internaţională de Sănătate

Pagina de Acasă  /   Sănătate şi Frumuseţe  /  Acnee hormonală adultă

Adult hormonale Acnee: Cauze și tratament

Adult hormonale Acnee: Cauze și tratament Specialiștii spun că acneea este cauzată de hormoni, dar nu au existat examinări grave ale acestui fenomen până în prezent. Cercetările efectuate recent au stabilit că aproape 50% din toate femeile se confruntă cu acnee adult breakouts pe tot parcursul săptămânii înainte de ciclul menstrual.

Ceea ce este interesant despre acneea hormonală adultă este faptul că acestea nu pot fi tratate prin metodele obișnuite de terapie. Antibioticele topice și retinoizii topici sunt inutile în acest caz. Acordați atenție următoarelor fapte pentru a identifica acneea hormonală:

 • Acneea sa întâmplat prima dată la vârsta adultă;
 • Acnee erupție intensificarea înainte de menstruație;
 • Raport privind perioadele menstruale neregulate;
 • Glande sebacee supra-active în zona feței;
 • Hirsuties (nivelul ridicat al părului de pe față sau chiar părul în locuri atipice);
 • Creșterea nivelului unor hormoni masculini în sânge.

Ce este adult hormonale Acnee?

Acnee hormonale sau adult hormonale acnee este, de asemenea, cunoscut sub numele de acnee vulgaris este cauzată de perturbarea în starea pielii care apar din cauza supraproducției de hormoni androgeni în organism. Testosteronul sau androgen este declarat a fi principalul hormon sexual, care se găsește atât la bărbați și femei. Adult acnee hormonale este cauzată de producția excesivă de androgeni în organism.

Hormonii androgeni tind să stimuleze glandele sebacee care produc o cantitate mare de ulei natural sau sebum în piele. Acest sebum produs se adună în porii sau foliculii părului și mai târziu se amestecă cu celule moarte și bacterii care duc la formarea de pete sau cosuri.

Acneea hormonală este destul de comună pentru a apărea în timpul pubertății, dar în anumite cazuri, poate continua să apară la persoanele în vârstă. De asemenea, se observă că adolescenții sau adolescenții suferă mai mult de acnee hormonală din cauza modificărilor hormonale care iau parte la corpul lor în această perioadă.

De asemenea, în această perioadă acneea hormonală este mai vizibilă la bărbați în comparație cu femeile din cauza faptului că bărbații produc mai mult testosteron decât femelele. În timp ce femeile ar putea suferi mai mult de astfel de acnee în timpul ciclurilor naturale pe care le suferă, care includ sarcina, menstruație, și menopauza.

Dezvoltarea acneei hormonale adulte

În timp ce unii adulți pot începe să-și dezvolte acneea începând doar de la 20 sau 30 de ani, o anumită cantitate dintre ei pare să nu o depășească niciodată, trecând la maturitate cu aceleași breakout-uri. Se întâmplă din cauza modificărilor nivelului hormonal. Când o femeie se apropie de perioada ei, nivelul de estrogen este în scădere. Ovarele dupa ovulatie produc progesteron si acest hormon stimuleaza glandele sebacee. Acneea vine ca urmare a acestui lucru.

Development of Adult Hormonal Acne
Unele femei insarcinate sunt afectate de acneea cauzata hormonal. În timpul celui de-al treilea trimestru, glandele lor sebacee ridică producția de ulei, provocând erupții frecvente. Există femei care suferă de focare de acnee după menopauză ca nivelul de testosteron devine mai mare în timp ce nivelul de estrogen este în scădere.

După cum puteți vedea, adulții pot experimenta probleme de acnee pe parcursul întregii lor vieți de la pubertate la anii lor vechi. Este posibil ca aceste probleme să nu dispară odată cu vârsta și chiar să se agraveze.
Dacă doriți să obțineți rezultate foarte bune, a se vedea dermatolog dumneavoastră, care vă va ajuta să găsiți cel mai bun tratament acnee.

Cauzele de acnee hormonale

Acneea provocată de influența hormonală începe la vârsta de 20-25 de ani, uneori este de actualitate pentru adolescenți și uneori femeile mature o pot avea. Adult acnee cosuri apar de obicei pe fata, în special bărbie și maxilarului. Dar, uneori, există urme de acnee pe piept sau spate. Indiferent de faptul că acneea adultă influențată hormonal este rareori severă și se manifestă de obicei ca mici noduli inflamatori și papule, femeile care suferă de boală nu pot să nu se întrebe: cum începe?

Se știe că glandele suprarenale noastre încep să facă un androgen, sulfat de dehidroepiandrosteron (DHEAS), când suntem încă copii de aproximativ 10 ani. De asemenea, la izbucnirea pubertății, încă doi androgeni, așa-numiții hormoni "masculini", dehidrotestosteronul (DHT) și testosteronul, încep să lucreze în corpurile femeilor. Toate stimulează glandele sebacee să producă mai mult din uleiul natural al pielii sau sebumul.

De aceea, atât de mulți adolescenți suferă de ten gras și acnee. Și băieții, care au mai mulți hormoni "masculini", suferă de acnee adolescentă mai des decât fetele.
Spre deosebire de acnee adult, acnee adolescent este adesea ușor de tratat.
Nivelul hormonilor este foarte flexibil la corpurile tinere. Tratamentele de primă linie vor ajuta în majoritatea cazurilor și vor include ca retinoizi topici și peroxid de benzoil, susținute de antibiotice orale.

Dar după îmbunătățirea inițială poate veni o perioadă în care nivelul hormonal se schimbă și organismul nu mai reacționează la terapie. În astfel de cazuri, procedura de adult hormonale acnee tratament ar trebui să fie modificate și este adesea sugerat să încercați pastile naturale pentru acnee hormonale.

Factori comuni care declanseaza acnee hormonala la adulti

Există unele persoane care ar putea experimenta mai mult de acnee hormonale din cauza factorilor ereditari.

Așa cum am menționat anterior, pubertatea este un alt factor care poate declanșa acneea hormonală. Pubertatea este perioada de vârstă în care adolescenții ajung la maturitatea sexuală și devin capabili de reproducere. Corpul (atât bărbați, cât și femei) în această perioadă suferă numeroase modificări hormonale. Organismul masculin în comparație cu femeile produce hormoni androgeni excesive, care sunt responsabile pentru formarea de cosuri sau pete ale pielii. Femelele de pe cealaltă parte suferă, de asemenea, de acnee hormonală din cauza unui dezechilibru al hormonilor din organism.

Factors That Trigger Hormonal Acne in Adults
Factorii care declanseaza acnee hormonala la adulti
Dar cei mai comuni factori care sunt cunoscute pentru a declanșa acnee hormonale la adulți includ:

 • Deficiența mineralelor și vitaminelor - Este evident să spunem că vitaminele și mineralele joacă un rol pozitiv în menținerea echilibrului hormonilor din corpul nostru. Prin urmare, absența diferitelor minerale și vitamine în dieta de rutină poate provoca organismului să nu aibă o imunitate sporită, necesară organismului pentru a lupta împotriva virușilor și infecțiilor la care organismul este predispus.
 • Stresul - Stresul din glandele suprarenale stimulează producția de hormoni, atât la bărbați, cât și la femei. Reacția cauzată de stres este responsabilă de agravarea stării pielii.
 • Aportul excesiv de zaharuri și alimente grase - Aportul excesiv de alimente care sunt bogate în zaharuri și grăsimi ar putea provoca, de asemenea, acnee hormonală la adulți. Motivul pentru cauza acneei se datorează, în esență, faptului că organismul nostru stochează mai multă grăsime pe care o consumăm care mai târziu se înfundă în porii pielii. În plus, aportul ridicat de zahăr poate provoca inflamații pe piele din cauza supraproducției de insulină în organism.
 • Menstruație, Menopauză, Sarcină - O femeie în timpul ovulației, sarcinii sau menstruației experimentează o scădere bruscă a hormonului sexual estrogen în corpul lor. Acest declin al hormonului estrogen este, de asemenea, însoțită de creșterea testosteronului care declanșează în continuare formarea acneei vulgaris.
 • Acumularea de piele moartă - Celulele moarte ale pielii sunt, de asemenea, responsabile pentru a da naștere acneei pielii. Celula pielii care se adună în pori se amestecă cu ulei de piele (sebum) pentru a da naștere la pete ale pielii sau cosuri.
 • Utilizarea de steroizi - Utilizarea excesivă de steroizi poate provoca, de asemenea, acnee hormonale la adulți. Utilizarea de steroizi stimulează producția de testosteron la bărbați, care duce în continuare la un dezechilibru de hormoni în organism și dând naștere la probleme legate de piele.
 • Prezența bacteriilor în porii pielii - Prezența bacteriilor în foliculii de păr duce la formarea de cosuri sau pete întunecate pe față.

Adult hormonale Acnee Tratamentul

Acneea hormonală atât la bărbați, cât și la femei poate fi tratată cu următoarele 2 metode: tratamente fără prescripție medicală și medicamente prescrise.

Tratamentul fără prescripție medicală pentru acneea hormonală adultă

Natural Treatment for Adult Hormonal Acne
Tratament naturist pentru adulti acnee hormonala
 • Sapun si apa - Curatarea fetei usor cu apa si sapun de 2 ori pe zi poate ajuta la tratarea corecta a acneei hormonale. Dur, ar trebui să fie păstrate în minte că acest adult hormonale acnee tratament nu va clarifica acnee deja existente pe piele, dar va reduce în jos impactul inflamației cauzate de acnee.
 • Demachiante - Demachiante conțin adesea acid glicolic, peroxid de benzoil, acid salicilic și sulf care sunt utile pentru tratamentul acneei. Utilizarea excesivă a demachiantelor trebuie evitată, deoarece ar putea chiar să dăuneze pielii sau să provoace alte probleme ale pielii.
 • Acid salicilic - Vărsarea anormală a celulelor poate fi controlată pe piele cu ajutorul acidului salicilic. Acidul, cu toate acestea, nu are nici un efect asupra producției de sebum și, de asemenea, nu ucide orice bacterie. Acidul este responsabil pentru desfundarea porilor pentru a preveni leziunile în caz de acnee mai ușoară.
 • Alcool și acetonă - Acetona ajută la îndepărtarea uleiului de pe suprafața pielii, în timp ce alcoolul este folosit ca agent anti-bacterian ușor. Ambii agenți sunt utilizați împreună pentru a usca pielea și, de obicei, au un efect redus asupra acneei.
 • Sulf - Sulful este o componentă care este utilizată în multe medicamente pentru acnee în combinație cu alte substanțe, cum ar fi acidul salicilic și alcoolul. Deoarece are un efect doar marginal asupra acneei; sulful nu este, în general, recomandat de dermatologi pentru tratamentul acneei hormonale adulte.
 • Peroxid de benzoil - În caz de acnee ușoară, medicul ar putea recomanda merge pentru un tratament hormonal acnee cu un medicament non-prescriptive având o anumită cantitate de peroxid de benzoil. Peroxidul de benzoil ajută la distrugerea bacteriilor care cauzează probleme de acnee. Pentru a menține acneea la distanță, compusul trebuie utilizat continuu timp de cel puțin patru săptămâni. Spre deosebire de alte produse prescrise over-the-counter, aceasta nu afectează producția de sebum și acneea revine atunci când încetați să utilizați compusul. Utilizarea excesivă a peroxidului de benzoil poate provoca uscăciunea pielii sau iritații la nivelul pielii; prin urmare, trebuie să aveți grijă în momentul aplicării soluției.
 • Gel retinoizi topic - Gelul retinoizi topic este util în scăderea inflamației și umflarea pielii, precum și în creșterea creșterii celulelor. Gelul oprește noile cosuri să se formeze pe piele. În comparație cu alte tratamente non-prescrise pentru acnee hormonală, gelul retinoizi topic ar putea dura 8-12 săptămâni pentru a arăta rezultatele dorite.
 • Ceai verde - Ceaiul verde poate fi consumat pentru a reduce nivelul inflamației din organism. În afară de următoarele practica locală a regimului de îngrijire a pielii se poate lua în considerare băut câteva cesti de ceai verde pe zi pentru a energiza pielea în mod automat.
 • Pastile pe bază de plante pentru acnee hormonale - Există sute de pastile pe bază de plante, organice, și naturale pentru acnee hormonale disponibile pe piață, care garantează de a oferi o soluție eficientă pentru a scăpa de acnee hormonale. O parte din aceste pastile pentru acnee hormonale, cu toate acestea, sunt puțin probabil să aibă multe beneficii ca o dată ce încetați să luați-le acnee va ieși din nou după un anumit interval de timp.

Tratamente de prescriptie medicala pentru adulti hormonale Acnee

Prescription Treatment for Adult Hormonal Acne
Prescriptie tratamentul pentru adult hormonale Acnee
 • Retinoizi sau derivați de vitamina A - Aceste tipuri de medicamente sunt disponibile ca pastile orale pentru acnee hormonală și loțiuni topice. Aceste medicamente ajuta la ștergerea acnee moderată până la severă prin normalizarea pielii. Retinoizii pot fi utilizați în combinație cu alte produse pentru tratamentul acneei hormonale adulte, cum ar fi antibioticele orale și peroxidul de benzoil pentru a fixa efectul de îndepărtare a acneei. Deși actualitate retinoizi nu au o mare parte din efecte secundare, utilizarea lor nu este recomandat pentru care alăptează sau femeile gravide. Efecte secundare minore, care sunt asociate cu acest produs includ uscăciune, roșeață și mâncărimi ale pielii.
 • Acid azelaic - Se spune că acest medicament are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care ajută la scăderea acneei hormonale. Gel sau crema este, de asemenea, utilizat pentru a vindeca un alt tip de condiție, care este popular cunoscut sub numele de rozacee.
 • Contraceptive orale - Medicii sugerează adesea anticonceptionale pentru femei pentru a reduce efectul hormonilor masculini testosteron pe acnee în creștere pe piele. Aceste contraceptive sunt limitate pentru a fi utilizate numai de către pacienții de sex feminin și prezintă rezultatele dorite în perioada de timp de 3 la 4 luni. Unele dintre efectele secundare asociate cu pilule contraceptive pentru acnee hormonale includ greață, sensibilitatea sanilor, creșterea în greutate, și cheaguri de sânge.
 • Spironolactona - Acest medicament este utilizat în special pentru blocarea acțiunii hormonilor organismului asupra glandelor uleioase prezente pe piele. Acest tip de medicament este util pentru femeile a căror acnee agrava în timpul menstruației.
Citiți mai multe despre tratamentul acneei adulte 


comments powered by Disqus