Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Reţea Internaţională de Sănătate

Pagina de Acasă  /   Sănătatea Bărbatului  /  Fertilitatea masculină la bărbații în vârstă

Cum de a crește fertilitatea masculină? Analiza fertilității masculine

Cum de a crește fertilitatea masculină? Analiza fertilității masculine 

Ce este fertilitatea?

Fertilitatea se referă la capacitatea naturală de a se reproduce prin mijloace naturale. Fertilitatea, în general, diferă de fecunditate, care este definită ca potențialul de reproducere.

Organizația Mondială a Sănătății se referă adesea la rata fertilității pentru a compara rata de creștere a populației în diferite țări. Rata se referă la populația de vârstă reproductivă, care include atât femeile care sunt în prezent însărcinate și mamele postpartum, cât și bărbații care au ajuns la pubertate.

Fertilitatea variază foarte mult între specii, indivizi și etapele vieții. Fertilitatea este, de asemenea, influențată de factori sociali și de mediu.

Rata fertilității

Rata fertilității este unul dintre parametrii fundamentali utilizați pentru a determina dacă o societate sau o regiune se confruntă cu o problemă a populației.

Rata fertilității este raportul dintre numărul de nașteri vii și numărul de femei în anii fertili.
Rata medie a fertilității la nivel mondial este de aproximativ doi copii, cu rate mai mici în țările dezvoltate și rate mai mari în multe dintre națiunile în curs de dezvoltare, în special cele din America Latină, Africa și Orientul Mijlociu. Această diferență între țările dezvoltate și cele în curs de dezvoltare se datorează în mare parte contracepției, educației și dezvoltării medicinei.

Fertility Rates by Country
Ratele de fertilitate de țară
În multe țări, rata fertilității a atins sau chiar a depășit nivelul de înlocuire, nivelul populației necesar pentru a înlocui populația. Este de așteptat ca o rată a fertilității de 2,1 (doi copii pe cuplu) să fie necesară pentru a menține populația stabilă.

Nivelul de înlocuire este o măsură relativ nouă a ratei fertilității. Când ONU a introdus nivelul de înlocuire în anii 1960, acesta a fost stabilit la doi copii pe cuplu. Cu toate acestea, în prezent, ONU utilizează măsura mai largă a ratei totale a fertilității (TFR), care include femeile de toate vârstele reproductive.

De obicei, se consideră că țările au o fertilitate scăzută dacă rata fertilității lor este sub nivelul de înlocuire (astfel cum este definit în secțiunea de mai jos), deoarece ratele fertilității sub nivelul de înlocuire sunt asociate cu niveluri mai scăzute ale PIB-ului, o creștere mai mică și o populație mai scăzută.

Infertilitatea masculină

Termenul de fertilitate poate fi folosit atât pentru bărbați, cât și pentru femei, deoarece ambele contribuie la concepția unui copil. Deși atunci când vorbim despre infertilitate luăm adesea în considerare infertilitatea feminină, fertilitatea masculină este o parte integrantă a infertilității, deoarece nu se poate concepe fără contribuția bărbatului.

În acest caz, infertilitatea este lipsa fertilității la bărbați sau atunci când un bărbat are o șansă foarte mică de a-și face partenerul de sex feminin gravidă. Fertilitatea masculină depinde, de obicei, de calitatea celulelor spermatozoizilor bărbaților.

De ce sunt celulele spermatozoizilor atât de esențiale? Unul dintre motivele principale pentru care calitatea materialului seminal este atât de importantă este că celulele spermatozoizilor sunt responsabile pentru concepția unui copil.
Ei trec prin penis și ajung în tractul reproductiv al partenerului feminin. În acest moment, celulele spermatozoizilor sunt gata să fertilizeze ovulul feminin. Dacă sperma nu poate ajunge la ovul, este esențial să știți de ce se întâmplă acest lucru și să aflați cum să îmbunătățiți calitatea spermei și să creșteți cantitatea de spermă.

Există, de asemenea, modalități de a crește fertilitatea masculină, vom vorbi despre ele mai jos.

Ce afectează fertilitatea masculină

Factors That Affect Male Fertility
Factorii care afectează fertilitatea masculină
Mai jos sunt prezentate anumite aspecte care afectează fertilitatea masculină:

 • Disfunctia erectila - Disfunctia erectila sau impotenta este o situatie in care un barbat nu este capabil sa mentina sau sa dezvolte o erectie in momentul actului sexual.
 • Mobilitatea spermatozoizilor - Mobilitatea spermatozoizilor se referă la procesul prin care celula spermatozoizilor se mișcă prin tractul reproducător feminin pentru a ajunge la ovul. În cuvinte simple, înseamnă capacitatea celulei spermatozoizilor sănătoși de a înota. Infertilitatea masculină poate apărea și în cazul în care spermatozoizii nu înoată corect. Mobilitatea slabă a spermatozoizilor la om este numită și asthenospermia sau asthenozoospermia.
 • Libidoul - Libidoul la om este descris ca dorința unei persoane sau unitatea sexuală spre activitatea sexuală. Consumul de alimente sau suplimente care sunt responsabile pentru creșterea libidoului la bărbat este numit ca afrodisiace.
 • Spermei Count - Numărul de spermatozoizi este concentrația de celule spermatozoizi în cantitatea dată de material seminal. De obicei, analiza materialului seminal ("seminograma") se face astfel încât să se afle numărul de celule spermatozoizi prezente în materialul seminal.
 • Nivelul de testosteron - Infertilitatea la unii barbati poate fi din cauza nivelului scăzut de testosteron , care este hormonul sexual masculin prezent în interiorul corpului.
Trebuie avut în vedere faptul că, în afară de aspectele menționate mai sus, infertilitatea masculină poate depinde de diferiți factori , cum ar fi starea de fitness a persoanei, starea generală de sănătate și contaminanții dietetici. Prin urmare, pentru a sorta totul, este necesar să consumați o dietă sănătoasă și să aveți un stil de viață sănătos.

De acum, există mulți bărbați care nu pot avea copii și poate fi legată de stilul lor de viață și de nutriție. Astfel, ei nu sunt conștienți de ceea ce au de făcut pentru a-și recăpăta corpul în ordine și pentru a concepe un copil.
Pentru cei care sunt în această condiție, există unele măsuri pe care trebuie să le ia pentru a obține sănătatea reproducerii înapoi în acțiune și au capacitatea de a concepe un copil. Și prima opțiune este de a verifica fertilitatea și sănătatea spermatozoizilor cu analiza fertilității masculine.

Analiza fertilității masculine

Analiza fertilității masculine este o modalitate comună de a vedea dacă un bărbat adult poate deveni tatăl unui copil sau dacă este fertil deloc. Statisticile spun că fiecare al treilea cuplu dintre cei care doresc să aibă un copil, dar au probleme cu concepția suferă de probleme.
Problema poate fi în calitatea și cantitatea materialului seminal.
O analiză a fertilității masculine este, de asemenea, o metodă utilizată pe scară largă pentru a verifica eficacitatea unor astfel de operații, cum ar fi vasectomia și vasectomia inversată.

Male Fertility Tests
Fertilitatea masculină Teste
Analiza fertilității masculine include, de obicei, următoarele teste:

 • Măsurați concentrația spermei în fiecare mililitru (ml) al ejaculării unui bărbat.
 • Cantitatea de timp are nevoie pentru ca spermatozoizii să devină lichidi.
 • Densitatea motilă este încă un parametru care trebuie luat în considerare atunci când se face analiza infertilității masculine. Testul relevă cantitatea de spermatozoizi care se deplasează înainte în mod normal.
 • Procentul de spermă cu formă normală.
 • Determinați nivelul de aciditate - nivelul pH-ului. Testul alcalin este inclus și el.
 • Verificați dacă există celule albe din sânge într-o probă de spermă.
 • Măsurați nivelul fructozei. Fructoza este necesară deoarece umple sperma cu energie.

Preparate

Înainte de a trece printr-un test de fertilitate masculină ar trebui să faceți unele preparate.

Preparations for Male Fertility Analysis
Preparate pentru analiza fertilității masculine
Următoarele sunt preparate de bază pentru analiza fertilității masculine:

 • Nu trebuie să aveți activitate timp de 2 - 5 zile înainte de analiză. Dacă nu respectați această cerință, numărul de celule specifice nu va fi cât mai mare posibil, astfel încât testul nu poate fi considerat fiabil.
 • Dar abstinența nu ar trebui să fie prea lungă. Mai exact, nu trebuie să dureze mai mult de 2 săptămâni înainte de test, deoarece o astfel de perioadă lungă face materialul seminal inactiv.
 • Consumul de alcool este interzis timp de câteva zile înainte de test, în plus, trebuie să informați medicul despre toate medicamentele pe care le-ați putea folosi.
Pentru a face dumneavoastră de fertilitate masculină de testare medicii au nevoie de proba ta. Ar trebui să umpleți o ceașcă mică de probă. Se poate face acasă sau la o clinică sau la un spital unde urmează să faceți testul. În cele mai multe cazuri, probele sunt obținute prin autostimulare. O altă opțiune este de a utiliza un prezervativ de colectare speciale, care se face fără latex.

Cum de a crește fertilitatea masculină

Credeți sau nu, este posibil să creșteți fertilitatea masculină. Da, este posibil să crească șansele de concepție pentru aproape fiecare om. Acest lucru nu necesită unele cunoștințe specifice, ceea ce este o veste bună pentru bărbații care visează la copii.

Deși mulți oameni sunt sceptici cu privire la eficacitatea acestor produse, există o dovadă științifică solidă care confirmă metode dovedite pentru a crește numărul de spermatozoizi și calitatea.
Există mai multe abordări diferite pentru a spori numărul de spermatozoizi și fertilitatea. Unele dintre acestea sunt mai susceptibile de a fi eficiente, altele au nevoie de mai mult timp și mai multă răbdare pentru a lucra. Și totuși, fiecare dintre aceste strategii s-a dovedit științific a fi eficientă, cel puțin într-o anumită proporție de bărbați.

Fertilitatea masculină este determinată de numărul de celule seminale pe care un om le are în timpul unei ejaculări. Există o mulțime de produse și pastile pentru fertilitatea masculină pe piață astăzi, care promit un efect de creștere a producției de material seminal.

Hidratează-te

În fiecare zi vi se pot oferi câteva metode sigure și naturale care vă vor ajuta să creșteți fertilitatea masculină. Lucrul evident, dar cu adevărat important pentru funcționarea corpului tău este să fii hidratat.

Atunci când corpul tau este deshidratat nu funcționează într-un mod adecvat, de aceea cantitatea de celule se poate schimba la cel mai rău. Cu cât corpul tău este mai bine hidratat, cu atât mai mare este cantitatea de lichid seminal pe care o vei crea, faptul că nu ești hidratat corespunzător, probabil că vei reduce volumul pe care îl poți genera.
Cel mai bine este de a avea un minim de opt pahare de apă în fiecare zi pentru a crește fertilitatea masculină.

Obiceiurile

Obiceiurile alimentare, cum ar fi un aport ridicat de produse de origine animală sau un aport scăzut de fructe și legume, au fost asociate cu afectarea calității materialului seminal. Există dovezi care sugerează că nutriția poate afecta fertilitatea masculină prin perturbarea procesului spermatogenic.

Nutrienții din dietă pot influența sistemul reproductiv masculin într-o multitudine de moduri. Un studiu recent a indicat că o dietă cu un aport ridicat de fructe și legume îmbunătățește calitatea materialului seminal. Alte studii clinice au demonstrat efectele benefice ale aportului de fructe și legume în prevenirea rezultatelor adverse ale sarcinii.
Cu toate acestea, din câte știm, nu există o revizuire sistematică a studiilor publicate care au investigat impactul consumului de fructe și legume asupra fertilității masculine.

Pastile pentru fertilitatea masculină

Mulți tipi suferă de un număr scăzut de spermatozoizi și alte probleme de fertilitate pentru o varietate de motive. Aceste metode oferă o opțiune suplimentară pentru a ajuta bărbații care doresc să încerce să-și crească numărul de spermatozoizi și calitatea.

Există pastile naturale pentru fertilitatea masculină , care poate fi un mare ajutor și plus pentru creșterea fertilității dumneavoastră. Motivul pentru aceasta este faptul că acestea conțin nu numai minerale și plante aromatice, dar, de asemenea, astfel de aminoacizi ca L-carnitina si L-arginina , care sunt foarte importante pentru sănătatea ta.

Faptul că aceste pastile ajuta la imbunatatirea fertilitatii se bazeaza pe faptul ca L-arginina este un aminoacid care poate ajuta la imbunatatirea calitatii si cantitatii spermei. Corpul tau are nevoie de L-arginina pentru a ajuta cu sinteza de sperma mai mult și pentru a face mai rezistent. Prin urmare, este foarte recomandat să luați una dintre aceste pastile care conțin L-arginina.
În plus, pastilele pentru fertilitatea masculină îmbunătățesc circulația sângelui , îmbunătățind astfel și erecția , prin urmare, beneficiul dublu este garantat pentru dvs.

Pastile naturale de fertilitate

Natural Fertility Pills
Pastile naturale de fertilitate
Pastile naturale de fertilitate pot fi achiziționate de la orice magazin de produse alimentare de sănătate. Le puteți găsi pe rafturile magazinului de alimente de sănătate sau le puteți comanda și pe Internet. Dacă nu aveți acces la un magazin de produse alimentare de sănătate, atunci puteți căuta unele farmacii pe Internet on-line.

Pastile naturale pentru fertilitatea masculină nu provoacă efecte secundare și sunt sigure pentru tine. Cu ajutorul pastilelor naturale pentru fertilitatea masculină, puteți obține nutrienții potriviți de care aveți nevoie.

Aflați mai multe despre pastilele pentru fertilitatea masculină 


comments powered by Disqus