Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Reţea Internaţională de Sănătate

Pagina de Acasă  /   Sănătate şi Frumuseţe  /  Tratament eficient pentru acneea adultă

Tratament eficient pentru adult acnee

Tratament eficient pentru adult acnee Acneea este o problemă comună pentru milioane de oameni. Bărbații adulți și femeile adulte nu sunt asigurați împotriva acestor lucruri mici urâte, precum și adolescenții și tinerii. Asadar, ce vei face daca dintr-o data observi aceste pete rosii/albe/negre pe fata sau pe corp? Care este cel mai bun tratament eficient pentru acnee adult?

Oamenii au abordări diferite pentru acnee adult. Acestea din urmă depind uneori de sănătatea lor, de vârstă, de sex etc. și, uneori, nu. Unii oameni nu acordă nici o atenție pe acnee lor și cred că se va face și de fapt, uneori, într-adevăr se întâmplă acest lucru.

Cauzele acneei adulte

Cauzele acneei adulte pot fi la fel de diverse ca dimensiunile acestor pete urâte. Care sunt acestea? Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care apare acneea este o problemă cu hormonii. Această problemă, la rândul său, poate fi cauzată de probleme legate de vârstă.

Deși acest lucru se întâmplă adesea în timpul vârstei pubertății, care este adesea asociată cu explozia de hormoni și multe pete de acnee pe tot corpul, în cazul acneei la adulți acest lucru este adesea cauzat de modificări hormonale sau de anticoncepționale.
La fel ca cauzele de orice boală sau doar cauzele de nimic pe care le obține și care este legată de corpurile noastre, acnee poate fi cauzată fie de factori interni sau externi. Să începem cu un accent pe cauzele interne ale acneei la adulți.

Cauzele interne ale acneei la adulți

Cauzele interne ale acneei la adulți pot fi cu adevărat rău intenționate și răutăcioase - pur și simplu nu știți de unde provin!

Dacă cauzele externe ale acneei sunt previzibile într-o oarecare măsură, cauzele interne ale acneei adulte pot apărea într-adevăr fără un motiv - se poate părea că respectați toate regulile de igienă, aveți un duș în mod regulat și după ce aveți un antrenament sportiv, sunteți destul de conștienți de conținutul de produse cosmetice pe care le utilizați și nu utilizați prea multe scrub-uri diferite, dar oricum pete acnee apar din nou și din nou.

Internal causes of acne
Cauzele interne ale acneei
Cauzele interne ale acneei adulte pot fi rezumate după cum urmează:

  • Hormoni. Hormonii asociati cu acneea se numesc androgeni. Acestea sunt inițial hormoni bărbați, dar toate femeile le au într-o oarecare măsură. Și, în special, sunt susceptibile de a avea un nivel ridicat de androgeni, dacă vă aflați în adolescență. Unele preparate hormonale , de asemenea, poate crește nivelul de hormoni în corpul dumneavoastră - și anume anticonceptionale. De obicei, androgenii sunt responsabili pentru productia de sebum, care poate fi numit ca următoarea cauză a acneei pielii.
  • Producția de sebum. Hormonii pot stimula funcția glandelor de sebum situate pe tot corpul și evoluția sebumului (sau ulei sau grăsime). Producția mare de sebum poate fi prea mare pentru piele și, în acest caz, uleiul nu numai că lubrifiază pielea (adică face un fel de strat protector pe piele), ci umple și porii pielii și, în acest fel, apar coșurile, urâte în exterior și grase în interior.
  • Bacterii. Propionibacterium acnes sunt bacterii care trăiesc pe o piele umană. Acest germen poate evolua substanțe biologic active care dizolvă sebumul. În acest caz, pielea devine vulnerabilă și expusă la contribuitori externi la acnee. Deci, aici putem vedea simbioza cauzelor externe și interne ale acneei - o bacterie "internă" oferă condiții prealabile pentru pericolele externe.
  • A patra cauză este legată de unele modificări anormale ale foliculilor, care pot fi, de asemenea, legate de hormoni. Uneori foliculii cresc prea mult, astfel încât acneea să poată fi formată din pereții acestor pori ai pielii crescuți prea mult.

Cauzele externe ale acneei la adulți

Să trecem acum în revistă cauzele externe ale acneei la adulți, adică cele care nu sunt legate de hormoni sau activitatea glandelor sebacee sau a oricăror alte organe (în general, din cauza hiperactivității acelorași hormoni, aceste glande devin, de asemenea, hiperactive, iar agitația lor determină generarea de ulei în cantități mari, ceea ce provoacă sufocarea porilor și acneea ca rezultat).

External causes of acne
Cauze externe ale acneei
Deci, care sunt cauzele externe ale acneei adulte? Se poate spune că unele dintre acestea provin din obiceiurile și comportamentul persoanei care are acnee, iar celelalte de fapt nu depind de persoană. De exemplu, astfel de obiceiuri dăunătoare, cum ar fi culesul și stoarcerea acneei, pot fi numite ca fiind una dintre cele mai răspândite cauze ale tuturor tipurilor de acnee.

Dacă urmați un astfel de obicei, veți urmări un cerc închis - stoarcerea unei acnee duce frecvent la una nouă (sau mai multe acnee sau ceva și mai rău, cum ar fi inflamațiile și chiar cicatricile sau pigmentarea pielii).

Îngrijirea greșită a pielii adulților

Bad adult de îngrijire a pielii este, de asemenea, una dintre cauzele externe comune de acnee - în special pentru persoanele care fac unele de formare fizică sau doar trăiesc în țările fierbinți. Se datorează faptului că transpirația este unul dintre cei mai puternici declanșatori ai apariției acneei.

Al doilea grup cuprinde în cea mai mare parte factori de mediu - praful ridicat al locurilor de muncă, radiațiile, precum și ajutoarele de frumusețe nesănătoase, moștenirea proastă etc. În cele mai multe cazuri, acești factori sunt foarte greu sau chiar imposibil de eliminat.

Cu toate acestea, se poate reduce întotdeauna cauzele de acnee adulte și pentru a preveni această problemă a pielii.
Prevenirea este mai ușoară decât medicația - această regulă universală se aplică și acneei. Desigur, dacă eliminați orice factor care poate provoca acnee și care depinde de tine - vei face un pas decisiv înainte în lupta ta.

Machiaj și adult acnee

Există vreo legătură între machiaj și acnee? Da, machiajul este una dintre cauzele acneei adulte. Nu este un fel de senzație sau ceva. Este destul de un fapt stabilit și toți oamenii care sunt preocupați de produsele lor de piele , în special și de sănătate , în general, știu despre același lucru. Aici vorbim în principal despre femei, pentru că cu siguranță toate "problemele de machiaj" privesc femeile mult mai mult decât bărbații.

Acne caused by makeup
Acnee cauzată de machiaj
Și fiecare femeie ar trebui să știe ce machiaj poate folosi pentru a evita astfel de probleme răspândite și enervante ca acneea. Cosmetice care cauzează acnee este, cu toate acestea și în ciuda tuturor, utilizate pe scară largă și multe femei încă mai folosesc și se plâng pe care au acnee doar fără să știe ce cauza lor este.

Acnee cauzate de machiaj

De fapt, răspunsul, așa cum se întâmplă frecvent, se află pur și simplu la suprafață. Îngrijirea pielii nu ar trebui să fie o obsesie, deși este în unele cazuri cu femeile. Dar, cu toate acestea, acnee și "acnee cauzate de machiaj", în special, tind să apară în cazul în care de îngrijire a pielii adult este deficitar ... sau practic fără mână.

Un astfel de comportament fumbling în ceea ce privește cea mai mare parte îndepărtarea manuală a acneei, și anume stoarcere și cules. Cu toate acestea, nu are legătură cu subiectul nostru principal, deși devine foarte important din aproape aceleași motive.

What is non-obsessive skin care?
Ce este îngrijirea non-obsesivă a pielii?
Ce vrem să spunem vorbind despre "non-obsesiv de îngrijire a pielii"?

  • Cosmetice nu trebuie să fie un scop de viață. Desigur, este bine să arătăm bine, dar există cazuri în care nu ne facem mai atrăgători cu machiajul. În afară de faptul că persoana iubită se poate îndrăgosti de altcineva atunci când te vede în cele din urmă fără maquillage, s-ar putea să-ți strici pielea într-un fel sau altul.
  • Nu este recomandat să folosiți prea multe scrub-uri - vă curăță pielea atât de mult încât devine prea subțire și vulnerabilă.
  • Incearca sa alegi machiajul pentru tenul predispus la acnee. Și pulberile prea fine nu sunt, de asemenea, recomandate - doriți ca aceste pulberi să intre în toate găurile microscopice de pe piele? Umplerea acestor găuri (sau pori sau foliculi) pur și simplu este prima etapă de formare a acneei.
Există o legătură între machiaj și acnee - și este doar o simplă ilustrație. Același lucru este valabil și cu produsele cosmetice care conțin ulei - un agent major pentru sufocarea porilor.

Cum de a preveni cauzele de acnee adult?

Nu intra în panică dacă ai o piele rea. Gandeste-te bine despre cauzele de acnee adult și alege machiaj pentru acnee predispuse la piele pentru a preveni toate aceste cosuri.

Dacă aveți o piele predispusă la acnee, poate doriți să utilizați machiaj pentru a ascunde cosurile, dar în realitate va trebui să aibă grijă de piele! Este mai bine să utilizați un tratament pentru a preveni cosuri de la care apar decât ascunde acnee sub machiaj.

Planul de dieta pentru tratamentul acneei adulte

Am revizuit deja cauzele majore ale acneei. Puteți citi, de asemenea, despre ele în Internet, care este sigur. Și dacă ați citit despre ele și dacă citiți acest articol, probabil că acest lucru poate însemna că această problemă vă deranjează și reprezintă o problemă vitală pentru dvs.

Cei mai mulți dintre noi știu despre cel puțin unele modalități de tratament acnee. Dacă ați fost interesat de cauzele acnee, s-ar putea să fi citit ceva despre eliminarea lor. Și trebuie să știți că prevenția este mai bună decât tratamentul și cu siguranță mai bună decât retragerea. Ceea ce poate fi nou pentru tine este faptul că dieta ta poate avea influență asupra pielii tale, astfel încât poate doriți să faceți ajustări în dieta ta , în scopul de a preveni acnee adult!

Dieta pentru tratamentul acneei

Puteți preveni apariția de acnee sau fixați procesul de eliminare a acestora prin diferite mijloace, dar planul de dieta adecvat pentru tratamentul acneei este una dintre cele mai frecvent utilizate și eficiente moduri.

Diet for Acne Treatment
Dieta pentru tratamentul acneei adulte
Problema este că mulți oameni au deficit de vitamine diferite și minerale vitale în organismele lor. Și, ca urmare, rezistența lor imună devine mai mică. Unele minerale și vitamine sunt vitale pentru piele - și, desigur, atunci când nu sunteți suficient de a obține suficient de ele, pielea devine mai slabă împotriva impactului extern. Deci, aici o dieta adecvata te poate ajuta.

Un plan adecvat de dieta pentru tratamentul acneei nu înseamnă că ar trebui să urmeze unele dieta special concepute și pentru a evita consumul de carne și grăsimi sau ceva. Acest lucru implică doar alimente sănătoase , cu o cantitate suficientă de vitamine și minerale necesare pentru dezvoltarea regulată a pielii (cu siguranță nu trebuie să uitați de alte părți ale corpului).

Deci, alege doar o dieta buna si acnee va fi oaspete rare în viața ta. Acesta este, desigur, un lucru pe care sunteți dornici să-l urmați.
Încercați să excludeți fast-food-ul din alimentația dvs. Aceste hamburgeri și Cola nu vă vor hrăni cu prea multe vitamine vitale și, în plus, este util pentru menținerea unei greutăți stabile.

Stil de viață sănătos pentru acnee Tratamentul

Desigur, fumatul este interzis (cu siguranță fumatul nu este alimentația ta, ci totuși o problemă legată și vitală). Consumul de alcool ar trebui să fie limitat. Utilizați mai multe legume (în special proaspete), înlocuiți cola și băuturile alcoolice cu sucuri.

Acesta este un plan de dieta de bază pentru tratamentul acneei, dar dacă alegeți un stil de viață sănătos și medicamente adecvate pentru a opri acnee, veți scăpa de acnee o dată și pentru totdeauna!

Cum de a trata acneea adultă?

Cum de a trata acneea adultă? Orice ai prefera, ar trebui să stai departe de spălare sau popping sau frecare acnee. Acesta din urmă este foarte frecvent în rândul adolescenților, cu toate acestea, în cazul acneei adulte se întâmplă, de asemenea, de multe ori. Să-i spunem a doua abordare. De fapt, îndepărtarea manuală a acneei vă poate face mai mult rău decât bine. Cel mai rău lucru aici este că puteți obține cu ușurință o infecție printr-o rană mică pe care o faceți pe piele.

Avoid Acne Squeezing!
Evitați manual acnee stoarcere!
Locul în care ați eliminat acneea va fi inflamat și se va umfla. În unele cazuri, cicatricile pot rămâne - înțelegeți că va fi o plată grea pentru faptele dvs. Mai ales dacă vorbim despre acnee facială - în orice caz, vă dați seama că o pată albă pe față, care va dispărea (desigur, mai probabil dacă aplicați un tratament) în unele zile nu merită cicatricile care vă vor defini aspectul în restul vieții.

Deci, chiar dacă ați popped unele acnee înainte și că a fost norocos și a fost bine și nu ați luat nici o infecție - nu cred că se va repeta de peste si peste si din nou si din nou si ca toate acneea trebuie să fie popped / frecat.

Medicamente pentru tratamentul acneei

Nu este atât de ușor de a găsi un tratament adecvat acnee. Mulți oameni care suferă uita-te pentru medicamente pentru tratamentul acneei, și nu toate dintre ele sunt că de succes în găsirea de droguri foarte, care este util și are o origine cu adevărat naturală.

De fapt, există preparate care sunt considerate a fi naturale și în condiții de siguranță, și nu au mult sau chiar nu au efecte secundare. Dar există, de asemenea, medicamente pentru tratamentul acneei cu acțiune dovedită, încă nu la fel de sigure ca cele naturale. Printre acestea se numără retinoizii, isotretinoina și, desigur, peroxidul de benzoil.

Medicamente prescrise pe bază de peroxid de benzoil

Peroxidul de benzoil este un medicament de acțiune complexă, unul dintre multele medicamente pentru tratamentul acneei. Acesta a fost folosit pentru tratamentul acneei de mai mulți ani, și în zilele noastre este produs sub diferite nume și mărci comerciale diferite (de exemplu, Clearasil este una dintre cele mai cunoscute). Acțiunea complexă a peroxidului de benzoil se manifestă prin impactul său asupra creșterii și dezvoltării bacteriilor și asupra pielii.

Preparatul inhibă creșterea unor germeni, iar ceilalți sunt pur și simplu uciși de acesta.
Efectul asupra pielii se realizează prin oxidarea și detartrajarea pielii, ceea ce împiedică apariția acneei. Unele preparate care conțin peroxid de benzoil absorb, de asemenea, sebumul, împiedicând foliculii să se sufoce.

Benzoyl Peroxide Cream
Peroxid de benzoil Crema
Peroxidul de benzoil poate fi de concentrație diferită în medicamentul pe care îl veți utiliza, concentrațiile de 2,5%, 5% și 10% sunt utilizate cel mai frecvent. Desigur, preparatul care conține mai mult peroxid de benzoil este mai puternic și are o acțiune mai puternică, dar nu veți avea un efect mai bun dacă îl aplicați pe cel mai puternic.

Tratamentul naturist al acneei adulte

Este mai bine să începeți de la medicamente naturale pentru tratamentul acneei, nu în funcție de severitatea bolii dvs., și apoi, dacă simțiți că trebuie aplicată o doză mai mare de preparat și cea utilizată inițial nu este suficientă, luați-o pe cea mai puternică.

Natural Treatment of Adult Acne
Tratamentul naturist al acneei adulte
Dar, în orice caz, este mai bine să consultați un medic, pentru a nu face rău cu intenții bune. Problema este peroxidul de benzoil are unele efecte secundare, legate mai ales de uscarea pielii. Astfel încât să aveți riscul de a avea pielea prea uscată după aplicarea incomodă a preparatului, ceea ce poate duce din nou la acnee.

Tratament eficient pentru adult acnee

Se întâmplă adesea ca, după descoperirea acneei, oamenii să alerge la medici (dermatologi, cosmetologi) cu cereri de ajutor. Acest lucru este mai rezonabil - oricum un specialist vă poate oferi un sfat mai bun și vă poate recomanda un tratament eficient pentru acneea adultă.

Principalul lucru este că este posibil să nu consultați un medic de fiecare dată când aveți orice problemă a pielii. Dar o atenție deosebită asupra stării de sănătate este întotdeauna un mod pozitiv de a trăi. Puteți preveni acnee înainte de a apărea, astfel încât într-adevăr nu va trebui să caute orice tratament pentru acnee adult și nici nu alege orice abordare a ta.

Aflați cum să tratați acneea adultă 


comments powered by Disqus