Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Reţea Internaţională de Sănătate

Pagina de Acasă  /   Sănătatea Bărbatului  /  Exerciții Kegel pentru bărbați

Exerciții Kegel pentru bărbați. Cum sa gasesti cel mai bun program de exercitii Kegel pentru adulti?

Exerciții Kegel pentru bărbați. Cum sa gasesti cel mai bun program de exercitii Kegel pentru adulti? 

Exerciții Kegel pentru bărbați

Este surpriza multora sa afle ca barbatii pot face exercitii Kegel - si ca au la fel de multe beneficii pentru barbati ca si pentru femei.

Ideea unui exercitiu Kegel este intarirea podelei pelvine, care este tesutul muscular care controleaza uretra. Acești mușchi includ pubococcigul, puborectalis și mușchii iliococcygeus. Împreună, ele formează grupul muscular "Levator Ani", situat pe ambele părți ale pelvisului.
In acesti termeni, este logic sa mentionam ca oricine poate vedea rezultatele unui exercitiu Kegel.
Podeaua pelviană este o parte importantă a unei varietăți de funcții corporale, inclusiv sistemul digestiv și organele sexuale. Desi acest lucru nu este discutat si promovat pe scara larga, exercitiile Kegel sunt benefice pentru viata sexuala masculina si pot ajuta la prevenirea anumitor disfunctii sexuale si chiar la imbunatatirea erectiilor si marirea penisului!

Înțelegerea problemelor sexuale la bărbații de peste 40 de ani

Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, diverse schimbări fiziologice și psihologice le pot afecta sănătatea sexuală. Pentru mulți bărbați de peste 40 de ani, confruntarea cu probleme sexuale devine o preocupare comună care le afectează atât bunăstarea fizică, cât și satisfacția emoțională. Înțelegerea factorilor care contribuie la aceste probleme este crucială pentru abordarea lor eficientă.

Sexual Problems in Men Over 40
Probleme sexuale la bărbații de peste 40 de ani

Factori fizici

Unul dintre principalii factori fizici care contribuie la problemele sexuale la bărbații de peste 40 de ani este modificările legate de vârstă ale nivelurilor hormonale, în special testosteronul. Testosteronul joacă un rol vital în libidoul, funcția erectilă și performanța sexuală generală. Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, nivelul lor de testosteron scade în mod natural, ceea ce duce la scăderea dorinței sexuale și la dificultăți potențiale în realizarea sau menținerea erecțiilor.

În plus, modificările legate de vârstă în fluxul sanguin și funcția nervoasă pot afecta, de asemenea, funcția sexuală. Condiții precum hipertensiunea arterială, diabetul și bolile cardiovasculare devin mai răspândite odată cu vârsta și pot contribui la disfuncția erectilă (ED) sau la alte probleme sexuale.

Factori psihologici

Dincolo de aspectele fizice, factorii psihologici joacă, de asemenea, un rol semnificativ în sănătatea sexuală pentru bărbații de peste 40 de ani. Stresul, anxietatea și depresia sunt probleme psihologice comune care pot avea un impact negativ asupra libidoului și performanței sexuale. Pe măsură ce bărbații jonglează cu responsabilitățile la locul de muncă, acasă și în viața personală, presiunea și stresul pot avea un impact asupra capacității lor de a se angaja pe deplin în activități sexuale.

În plus, preocupările legate de stima de sine și imaginea corporală pot apărea odată cu vârsta, afectând în continuare încrederea și satisfacția sexuală. Barbatii se pot simti mai putin dezirabili sau isi fac griji cu privire la problemele de performanta, ceea ce duce la evitarea intalnirilor sexuale sau a tensiunilor relationale.

Factori de stil de viață

Mai mulți factori de stil de viață predominanți la bărbații de peste 40 de ani pot contribui la problemele sexuale. Obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul, consumul excesiv de alcool și un stil de viață sedentar pot afecta fluxul sanguin și sănătatea cardiovasculară generală, afectând funcția sexuală. Dieta săracă și obezitatea sunt, de asemenea, legate de un risc crescut de ED și alte probleme sexuale.

În plus, anumite medicamente prescrise în mod obișnuit pentru afecțiuni legate de vârstă, cum ar fi hipertensiunea arterială sau depresia, pot avea efecte secundare care afectează funcția sexuală.

Beneficiile exercitiilor Kegel pentru barbatii adulti

Exercitiile Kegel au relativ aceleasi beneficii pentru toata lumea, indiferent de sex.

Benefits of Kegel Exercises For Men
Beneficiile exercițiilor Kegel pentru bărbați
Cu toate acestea, există mulți factori care pot slăbi podeaua pelviană a unui bărbat, care pur și simplu nu ar apărea într-un corp biologic feminin, unde exercițiile Kegel ar avea un impact și ar ajuta bărbații mai mult decât femeile.
De exemplu, problemele de prostată sau îndepărtarea vor slăbi podeaua pelviană.

Cum sa incepi exercitiile Kegel dupa 40 de ani?

Dacă doriți să începeți să faceți exerciții Kegel, este important să găsiți mai întâi mușchii corecți pentru a lucra, ceea ce poate fi puțin confuz.

Pentru a vă găsi mușchii planșeului pelvian, încercați să vă opriți în mijlocul urinării prin strângerea podelei pelvine sau a mușchilor pe care îi utilizați pentru a vă opri flatularea.

Muschii folositi pentru a efectua aceste manevre sunt muschii pe care vrei sa te concentrezi atunci cand faci exercitii Kegel - ei sunt podeaua pelvina!

Pelvic Floor Muscles
Mușchii planșeului pelvian
Ar trebui să se simtă ca o strângere a bazei pelvisului, ca și cum pelvisul inferior se suge în sus și în corp.
Știind cum să le activezi și să le țintești este cheia pentru a face corect exercițiile Kegel.
Încercați câteva runde practice de strângere și eliberare pentru a vă familiariza cu acțiunea și modul în care se simte.

Cum sa faci exercitii Kegel

Odata ce ti-ai gasit muschii pelvieni si stii cum sa-i contracti, poti incepe exercitiile Kegel.

Cele mai multe exercitii Kegel sunt destul de simple odata ce te-ai familiarizat cu podeaua pelviana si implica exact ceea ce am trecut deja: o contractie si o eliberare.

  • Pentru a începe, găsiți o poziție confortabilă. Majoritatea incepatorilor considera ca este mai usor sa practice intinderea sau sedinta, dar exercitiile Kegel pot fi facute in orice pozitie.
  • Expirați complet, astfel încât plămânii să fie goi.
  • La inhalare, contractați mușchii planșeului pelvian și țineți-i strâns. La început, puteți ține apăsat timp de aproximativ 3 secunde și eliberați expirația. Pe măsură ce podeaua pelviană devine mai puternică, puteți începe să vă extindeți ținutele până la 10 secunde sau mai mult (după cum doriți) și să eliberați încă 10 secunde.
Amintiți-vă, în aceste rețineri mai lungi, veți dori să faceți câteva inspirații și expirații în mijlocul contracțiilor.
Legarea exercitiilor Kegel cu respiratia va face miscarea mai fluida si va ajuta la aducerea mai multor energii in zona pelviana.

Pentru a vă perfecționa exercițiul Kegel, încercați să nu flexați alți mușchi, cum ar fi abdominalii, coapsele sau fesele. Țintirea planșeului pelvian - și numai a podelei pelvine - vă va ajuta să învățați să utilizați acești mușchi specifici mai conștient și separat de restul corpului.
În mod ideal, veți dori să faceți aproximativ 10 repetări ale duo-ului de contracție / eliberare și 3 seturi din aceste 10 repetări zilnic pentru a obține cele mai bune rezultate.
Cea mai importanta parte, ori de cate ori alegi sa le faci, este sa faci exercitiile Kegel parte din rutina ta zilnica, pentru a vedea rezultatele pe care le doresti.

Cand vei vedea rezultatele exercitiilor Kegel

Daca faci in mod activ exercitiile Kegel zilnice, vei vedea probabil rezultate in primele cateva saptamani. Cu toate acestea, pentru unii, acest lucru poate dura până la câteva luni.
Fii răbdător și rămâi motivat în a-ți menține ritmul și vei beneficia de ele.

Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru ajutor

Ask Your Doctor for Help
Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru ajutor
Daca nu esti sigura daca faci exercitiile Kegel corect sau daca vrei doar o privire mai profunda in podeaua pelviana, intreaba-ti medicul.
Nu numai că vă pot oferi sfaturi profesionale despre corpul dvs. unic, dar au acces la tehnologia biofeedback.
Antrenamentul cu biofeedback, in acest caz, consta intr-o mica sonda in rect in timp ce faceti exercitiile Kegel, care va urmari care muschi sunt activati si care au nevoie de ajutor. Acesta va afișa activitatea pelviană generală.

Acest lucru poate fi util mai ales dacă suferiți de oricare dintre condițiile enumerate mai jos.

Cercetare si dovezi care sustin exercitiile Kegel

In ultimii ani, a existat un interes tot mai mare si cercetari privind eficacitatea exercitiilor Kegel pentru imbunatatirea sanatatii sexuale la barbati, in special la cei peste 40 de ani.

Numeroase studii au furnizat dovezi convingatoare care sustin beneficiile incorporarii exercitiilor Kegel in rutina zilnica.

Îmbunătățirea funcției erectile

Unul dintre principalele domenii de concentrare in cercetarea exercitiilor Kegel pentru barbati este impactul lor asupra functiei erectile. Mai multe studii au demonstrat ca practica regulata a exercitiilor Kegel poate duce la imbunatatiri semnificative ale rezistentei si calitatii erectile. Prin întărirea mușchilor planșeului pelvian, care joacă un rol crucial în susținerea erecțiilor, bărbații pot experimenta un flux sanguin îmbunătățit către penis și un control mai bun asupra erecțiilor lor.

Un studiu publicat în British Journal of Urology International a constatat că bărbații cu disfuncție erectilă care au efectuat exerciții musculare ale planșeului pelvian au prezentat îmbunătățiri ale funcției erectile comparabile cu cele obținute prin modificări ale stilului de viață sau medicamente.

Acest lucru evidentiaza potentialul exercitiilor Kegel ca optiune de tratament non-invaziv si natural pentru barbatii care doresc sa-si imbunatateasca performantele sexuale.

Satisfacție sexuală sporită

În plus față de îmbunătățirea funcției erectile, cercetările sugerează că exercițiile Kegel pot contribui, de asemenea, la îmbunătățirea satisfacției sexuale și a bunăstării sexuale generale la bărbații de peste 40 de ani. Prin creșterea forței și controlului mușchilor planșeului pelvian, bărbații pot experimenta senzații mai mari în timpul activității sexuale și o capacitate îmbunătățită de a atinge orgasmul.

Un studiu publicat in Jurnalul de Medicina Sexuala a constatat ca barbatii care au practicat in mod regulat exercitii Kegel au raportat niveluri mai ridicate de satisfactie sexuala si incredere in comparatie cu cei care nu au facut-o.
Aceste constatari subliniaza impactul pozitiv al exercitiilor Kegel asupra diferitelor aspecte ale sanatatii si functiei sexuale la barbati.
In general, cercetarile care sustin beneficiile exercitiilor Kegel pentru barbatii de peste 40 de ani sunt promitatoare si continua sa creasca. De la imbunatatirea functiei erectile la imbunatatirea satisfactiei sexuale, dovezile sugereaza ca incorporarea exercitiilor Kegel in rutina zilnica poate fi o strategie valoroasa pentru barbatii care doresc sa-si mentina sau sa-si restabileasca sanatatea sexuala pe masura ce imbatranesc. Cu toate acestea, este important ca persoanele să se consulte cu profesioniștii din domeniul sănătății înainte de a începe orice nou regim de exerciții fizice, mai ales dacă au afecțiuni sau preocupări medicale subiacente.

Exerciții Kegel pentru vezica urinară hiperactivă

Exercitiile Kegel pot fi deosebit de eficiente daca suferiti de vezica urinara hiperactiva, scurgeri urinare sau incontinenta imperioasa.

Kegel Exercises For Overactive Bladder
Exerciții Kegel pentru vezica urinară hiperactivă
În întărirea podelei pelvine, vă antrenați corpul și mușchii care controlează uretra, care este mușchiul care permite urinei să treacă și o împiedică să treacă.
Dacă acești mușchi sunt slabi, corpul dumneavoastră are puțin sau deloc control asupra deschiderii uretrei, ceea ce face dificilă controlul urinării.
Izolarea planșeului pelvian vă va oferi mai mult control asupra urinării și va antrena mușchii să se contracte și să elibereze urină numai atunci când este necesar. Trecerea la perioade mai lungi de exercitii Kegel, timp de 10-20 de secunde, cu acelasi timp de odihna intre ele, va va oferi cele mai bune rezultate.

Exerciții Kegel pentru disfuncția erectilă

Dacă suferiți de disfuncție erectilă, exercițiile Kegel vă pot aduce beneficii!

Kegel Exercises For Erectile Dysfunction
Exerciții Kegel pentru disfuncția erectilă
În mod surprinzător, mușchii pelvieni joacă, de asemenea, un rol în dezvoltarea și menținerea unei erecții - acești mușchi sunt activați în același timp cu sângele care se grăbește spre penis.
Este o concepție greșită comună că penisul funcționează ca un mușchi. "Mușchiul iubirii" este de fapt doar podeaua pelviană.
Dacă ați reușit vreodată să vă ridicați și să vă coborâți penisul în timp ce sunteți erect, mușchii pe care îi izolați sunt de fapt mușchii podelei pelvine!

Unii au raportat chiar orgasme mai intense după întărirea podelei pelvine. Contractiile in exercitiile Kegel pentru disfunctia erectila ar trebui sa dureze aproximativ 8 secunde, cu o pauza de aproximativ 8 secunde intre ele.

Exercitii Kegel pentru ejaculare prematura

Dacă ejaculați mai devreme decât doriți în timpul actului sexual, mușchii pelvieni ar putea fi de vină. Multe studii arata ca majoritatea barbatilor care fac exercitii Kegel regulate vad o imbunatatire generala a performantelor lor sexuale.

La fel cum lucrează pentru a controla urinarea și mișcările intestinale, mușchii planșeului pelvian controlează și ejacularea . Ele funcționează ca un dig care, atunci când este puternic, poate rezista mult mai mult.
În acest sens, nu este surprinzător faptul că o podea pelviană slabă nu va fi eficientă în menținerea ejaculării.
Pe scurt, vei avea mai mult control general asupra organelor sexuale cu exercitii Kegel regulate si repetitive - si, datorita acestui fapt, viata ta sexuala va deveni din ce in ce mai buna. Pentru a trata acest lucru, majoritatea barbatilor considera ca exercitiile Kegel rapide, mai degraba decat cele lente, functioneaza cel mai bine. Exercitiile Kegel rapide constau in contractii rapide si eliberare, la o rata de aproximativ un set pe secunda, timp de 10 repetari.

Acest lucru va fi mai dificil daca esti mai nou in ceea ce priveste exercitiile Kegel, asa ca incepe cu miscarile lente pentru a incepe, pentru a te familiariza cu actiunea si muschii implicati. În cele din urmă, puteți face un amestec de exerciții Kegel rapide și lente, care pot oferi mușchilor pelvieni mai multă rezistență și rezistență.

Exerciții Kegel pentru hemoroizi

O cauză principală a hemoroizilor este tulpina asupra rectului inferior datorită presiunii hiperactive în timpul mișcărilor intestinale.

Kegel Exercises For Hemorrhoids
Exerciții Kegel pentru hemoroizi
Ca orice mușchi, dacă este împins prea departe atunci când forța și / sau dexteritatea nu sunt încă acolo, este posibil să îl deteriorați.
Întărirea mușchilor care controlează rectul - care fac parte din podeaua pelviană - va facilita trecerea mișcărilor intestinale și va ajuta la prevenirea formării hemoroizilor.
Cu toate acestea, exercitiile Kegel nu vor face ca hemoroizii existenti sa dispara. Acestea nu trebuie tratate ca opțiune de tratament hemoroizi . Pentru asta, veți avea nevoie de terapie intensivă. Ceea ce vor face exercitiile Kegel se refera strict ca masura preventiva.

Tinandu-ti exercitiile Kegel timp de aproximativ 10 secunde aici – sau, lucrand pana la 10 secunde ca obiectiv – cu odihna egala intre ele, iti va oferi ajutor.

Programul exercitiilor Kegel

Exercitiile Kegel pentru barbati sunt mai sigure si mai putin costisitoare decat pastilele sau procedurile chirurgicale. Dar ar trebui să găsiți un program care funcționează cu adevărat. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le țineți cont.

Desigur, nu toate programele sunt cu adevărat utile. S-ar putea să plătiți bani și să nu obțineți nimic. Și, de asemenea, puteți găsi programe gratuite pe care autorii insistă asupra utilității lor.

Cum sa alegi programul de exercitii Kegel pentru barbati dupa 40 de ani?

Toată lumea iubește ofertele și chilipirurile ieftine, iar atunci când nu pot achiziționa un anumit lucru fără costuri, doresc să obțină o ofertă mai bună. Tehnicile de asistență medicală sunt aceleași și ați putea dori să căutați programe low-cost și chiar complet gratuite. Cu toții ne dorim să avem o achiziție bună.
Când produsul vă poate afecta sănătatea, atunci este foarte important să vă uitați mai atent la ceea ce veți achiziționa. De ce să nu vă riscați sănătatea? Acesta este unul dintre cele mai esențiale lucruri pe care le avem.
Un număr tot mai mare de organizații creează soluții de sănătate care, teoretic, ajută la îmbunătățirea sănătății fizice a persoanei, motivației, forței, dorinței sexuale și chiar ajută la mărirea penisului! Fiecare companie va declara că produsul lor va funcționa cu siguranță bine. Dar, foarte des, visele și așteptările bărbaților sunt folosite doar de aceste companii pentru a obține profit din ele.

Best Kegel Exercises Program
Cel mai bun program de exercitii Kegel
In cazul in care intr-adevar aveti nevoie sa va imbunatatiti performantele sexuale si sunteti pregatiti sa dedicati efortul si timpul necesar, ignorati toate solutiile de incercare gratuita, lucrul de care aveti nevoie este un program de exercitii Kegel natural, fara riscuri si testat pentru barbati.

Cel mai bun program de exercitii Kegel

Cum sa alegi cel mai bun program de exercitii Kegel pentru barbati?

  • Primul lucru important in alegerea celor mai bune programe de exercitii Kegel este tipul de antrenament. Ar fi bine să-l luați pe cel care este în videoclip. Aceste programe vă oferă posibilitatea de a urmări cum se fac exercițiile și le puteți face cu ușurință corect. De regula, programele gratuite de exercitii Kegel sunt disponibile numai in versiune text.
  • Încercați să aflați ce rezultate va aduce exercițiul. Nu este nevoie să vă petreceți timpul practicând dacă nu se pot obține rezultate dovedite. Doar cateva programe de exercitii Kegel pot garanta succesul. Alegeți cele care sunt aprobate de unii experți medicali. Trebuie mentionat faptul ca programele gratuite de exercitii Kegel nu pot fi aprobate de experti medicali sau sustinute de studii clinice.
  • Costul programului este, de asemenea, important, iar prețurile sunt atât de diferite încât este ușor să devii confuz. Și aici ar trebui să vă amintiți cele două puncte deja menționate. Nu contează cât de mic este prețul, programul fără cele două puncte de mai sus nu este unul bun.
  • Fiecare program trebuie să aibă efect. Când clienților li se oferă garanție de returnare a banilor, atunci există mai multe oportunități de a obține ceea ce aveți nevoie. Puteți obține asigurarea, de exemplu, că banii vor fi returnați parțial atunci când rezultatul promis nu este atins (centimetri suplimentari în termen de 2 luni, de exemplu). Nu este nevoie să plătiți pentru ceva care nu oferă succesul tratamentului dumneavoastră.
  • În ciuda faptului că veți face exercițiile singur, este de dorit un sistem de asistență pentru clienți , deoarece este posibil să aveți nevoie de ajutor sau să răspundeți la întrebările dvs. Programele gratuite de exercitii Kegel nu au nici un suport profesional. Încercați să nu utilizați întrebările frecvente și forumurile membrilor; Ei sunt de obicei supravegheați de persoane fără studii medicale, deci nu au nicio responsabilitate pentru sfaturile și răspunsurile lor.

Exerciții Kegel pentru bărbații adulți. Rezumat.

Dacă doriți să faceți programul eficient, atunci ar trebui să răspundă gamei de cerințe. Când nu există o componentă, atunci este mai greu să obții succesul.
Dacă un program pe care îl utilizați este sigur și dovedit de experți, nu veți avea efecte secundare, ci doar rezultate reale. Deci, încercați să obțineți toate informațiile despre programul pe care îl puteți găsi.
Daca doriti sa aveti un program de incredere, atunci puteti citi un forum de exercitii Kegel unde programul potrivit va fi recomandat pentru dvs. Programele sunt revizuite acolo de către clienți. Care sunt cele mai recomandate? Luați în considerare aceste informații și faceți o alegere.

Gasiti cele mai bune exercitii Kegel in acest forum 


comments powered by Disqus