Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Reţea Internaţională de Sănătate

Pagina de Acasă  /   Sănătatea Femeii  /  Ridicarea sânilor după alăptare

Reconstrucția și ridicarea sânilor după alăptare

Reconstrucția și ridicarea sânilor după alăptare 

Alăptarea

Ce este alăptarea? Alăptarea este o parte foarte importantă a perioadei post-sarcină și esențială pentru o dezvoltare sănătoasă a unui nou-născut. Alăptarea ajută bebelușii să dezvolte legături puternice cu mama și poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea dezvoltării organelor interne. Laptele matern conține multe vitamine și alți nutrienți importanți care sunt critici pentru dezvoltarea creierului și a sistemului nervos.
S-a confirmat în numeroase studii clinice că alăptarea este cea mai eficientă în prevenirea problemelor de sănătate și a complicațiilor.
Din păcate, importanța alăptării pentru toți copiii este adesea trecută cu vederea. Alăptarea este un instrument terapeutic puternic și o modalitate perfectă de comunicare între mamă și copil.

Cum afectează alăptarea forma sânilor după 40 de ani

Chiar dacă o doamnă poate fi pe deplin fericită cu bustul ei pe parcursul întregii vieți, această satisfacție poate dispărea după alăptare. Faptul că acest lucru se întâmplă multor femei este bine cunoscut. Când ptoza se instalează, niciuna dintre aceste femei nu poate ignora aspectul sânilor lor. Ptoza este un termen de sănătate, dar înseamnă pur și simplu sânii lăsați.

Ptosis after Breastfeeding
Ptoza după alăptare
Alăptarea provoacă transformarea formei și nicio femeie nu a reușit vreodată să-și păstreze bustul elastic de-a lungul vârstei. De asemenea , nașterea copiilor poate schimba dramatic forma, natura și dimensiunea bustului. Procesul de alăptare cauzează de obicei o pierdere a supleții, o piele corny și o schimbare a glandelor sânilor.
Formele corpului și sânilor unei femei nu mai arată ca înainte de sarcină și, din păcate, aceste modificări nu sunt reversibile pe cont propriu - cu excepția cazului în care o femeie începe să aibă grijă de aspectul ei și dorește să restabilească sânii și figura tinerească.
Cu toate acestea, odată cu introducerea noilor tehnici și metode de ridicare a sânilor, femeile nu mai trebuie să se obișnuiască cu sânii lor lăsați, deoarece au numeroase modalități de reconstrucție a sânilor după alăptare.

Sânii revin la normal după alăptare?

Multe femei se întreabă despre modificările pe care le suferă sânii lor în timpul și după alăptare. Este firesc să te întrebi dacă sânii tăi vor reveni la starea lor de dinainte de sarcină sau dacă vor suferi modificări permanente. Să explorăm dacă sânii revin la normal după alăptare.

Modificări în timpul sarcinii și alăptării

În timpul sarcinii și alăptării, sânii suferă modificări semnificative. Ele devin mai mari, mai grele și se pot simți mai sensibile pe măsură ce se pregătesc să producă lapte pentru copil. Cu toate acestea, odata ce alaptarea se termina, multe femei observa schimbari in aspectul si senzatia sanilor lor.

În timp ce experiența fiecărei femei este diferită, sânii adesea nu revin în întregime la starea lor de dinainte de sarcină după alăptare. Factori precum genetica, vârsta, elasticitatea pielii și numărul de sarcini pot influența modul în care sânii răspund la alăptare.

Scăderea dimensiunii

O schimbare comună pe care multe femei o observă este o scădere a dimensiunii sânilor după înțărcare. Pe măsură ce producția de lapte încetează, sânii se pot micșora în dimensiune și își pot pierde o parte din plinătate. În plus, unele femei pot experimenta o pierdere a volumului sau fermității sânilor, rezultând un aspect mai puțin ciudat.

O altă schimbare comună este lăsarea sau căderea sânilor. Întinderea pielii și a ligamentelor care apare în timpul sarcinii și alăptării poate duce la pierderea suportului țesutului mamar, determinând sânii să se îndoaie sau să cadă mai jos pe piept.

Cu toate acestea, este esențial să rețineți că nu toate modificările sunt permanente și există pași pe care îi puteți lua pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți aspectul sânilor după alăptare. Acestea includ:

 • Tehnica de alăptare: Utilizarea tehnicilor adecvate de alăptare, cum ar fi asigurarea unei atașări bune și evitarea întinderii prelungite a mamelonului, poate ajuta la minimizarea modificărilor sânilor în timpul alăptării.

 • Purtarea sutienelor de susținere: Purtarea sutienelor de susținere în timpul sarcinii și alăptării poate ajuta la furnizarea unui sprijin suplimentar sânilor și la minimizarea lăsării.

 • Menținerea unui stil de viață sănătos: Consumul unei diete echilibrate, hidratarea și exercițiile fizice regulate pot ajuta la îmbunătățirea elasticității pielii și a sănătății generale a sânilor.

 • Luați în considerare procedurile cosmetice: În unele cazuri, femeile pot alege să se supună unor proceduri cosmetice, cum ar fi mărirea sânilor sau intervenția chirurgicală de ridicare a sânilor pentru a aborda modificările dimensiunii, formei sânilor sau lăsarea după alăptare.

În timp ce sânii nu pot reveni în întregime la starea lor de dinainte de sarcină după alăptare, multe femei constată că, cu timpul și îngrijirea adecvată, pot obține un aspect satisfăcător. Este esențial să ai răbdare cu corpul tău și să te concentrezi pe menținerea sănătății generale a sânilor.

Cum să remediați sânii lăsați după alăptare?

După alăptare, este obișnuit ca sânii să-și piardă fermitatea și elasticitatea. Iată câteva sfaturi pentru a ajuta la îmbunătățirea sânilor lăsați:

Fix Saggy Breasts After Breastfeeding
Fixați sânii lăsați după alăptare
 • Exercițiu: Includeți exerciții pentru piept în rutina dvs., cum ar fi flotări, prese pentru piept și muște în piept. Aceste exerciții pot ajuta la întărirea mușchilor de sub sâni, oferind un sprijin mai bun.
 • Mențineți o greutate sănătoasă: Fluctuațiile de greutate pot contribui la lăsarea sânilor. Scopul este de a menține o greutate stabilă și sănătoasă pentru a preveni lăsarea ulterioară.
 • Purtați sutiene de susținere: Investiți în sutiene bine potrivite, cu un suport bun, în special cele cu sârmă sau benzi elastice puternice. Purtarea unui sutien de susținere vă poate ajuta să vă ridicați sânii și să preveniți lăsarea ulterioară.
 • Rămâneți hidratat și hidratat: Menținerea pielii hidratate și hidratate poate îmbunătăți elasticitatea acesteia, reducând potențial aspectul de lăsare.
 • Luați în considerare exercițiile pentru piept: Anumite exerciții, cum ar fi yoga sau Pilates, pot ajuta la îmbunătățirea posturii și la întărirea mușchilor din jurul pieptului și a corpului superior, ceea ce poate ajuta indirect la ridicarea sânilor lăsați.
 • Limitați expunerea la soare: Expunerea excesivă la soare poate descompune colagenul și elastina din piele, ducând la lăsare. Protejați-vă zona pieptului purtând protecție solară și minimizând expunerea la soare.
 • Luați în considerare procedurile cosmetice: Dacă sunteți în căutarea unor rezultate mai semnificative, puteți lua în considerare proceduri cosmetice, cum ar fi operația de ridicare a sânilor (mastopexie). Consultați-vă cu un chirurg plastician calificat pentru a discuta opțiunile dvs.
Amintiți-vă, corpul fiecăruia este diferit și ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru alta. Fiți răbdători și consecvenți cu eforturile dvs. și consultați un profesionist din domeniul sănătății dacă aveți nelămuriri.

Reconstrucția sânilor după 40 de ani

Popularitatea reconstrucției mamare este în creștere și, pe baza statisticilor americane , mai mult de 300.000 de femei solicită o intervenție chirurgicală de reconstrucție a sânilor în fiecare an. Femeile sunt atrase de acest mod de a rezolva problema aspectului prost al sânilor după alăptare, deoarece intervenția chirurgicală nu este foarte consumatoare de timp.

Breast Reconstruction Surgery
Chirurgia de reconstrucție a sânilor
În maxim 5 ore o doamnă poate avea bustul bine conturat. Nu este nevoie să părăsiți cariera pentru o lungă perioadă de timp sau să vă faceți griji cu privire la relații, deoarece într-o săptămână femeile își încep viața comună dacă nu există probleme post-chirurgicale. Dar există întotdeauna îngrijorare cu privire la anumite riscuri după operație.
Mai mult, nu toată lumea este pregătită psihologic să aleagă operația de mărire a sânilor.
De asemenea, costul este foarte mare, deoarece intervenția chirurgicală poate fi necesară într-un spital sub anestezie generală. În plus față de intervenția chirurgicală în sine, costul tratamentelor postoperatorii și al reabilitării este adesea mai mare decât costul intervenției chirurgicale singure.

O femeie care evită operația la sân, dar alege să aibă un lifting mamar are o alternativă. Ce trebuie să faceți dacă o femeie dorește să stea departe de efectele secundare asociate intervenției chirurgicale? Cei care se tem de operație, dar doresc să aibă sâni tineri elastici, aleg pastile pentru creșterea naturală a sânilor.

Cât timp după alăptare pentru a obține un lifting mamar?

Multe femei se confruntă cu modificări ale sânilor după alăptare, inclusiv lăsarea sau pierderea volumului. In timp ce unii pot lua in considerare interventia chirurgicala de ridicare a sanilor (mastopexie) pentru a aborda aceste preocupari, sincronizarea este cruciala. Deci, cât timp ar trebui să așteptați după alăptare înainte de a lua în considerare o ridicare a sânilor?

Este esențial să oferiți corpului timp pentru a se recupera complet după alăptare înainte de a fi supus oricărei proceduri. Majoritatea furnizorilor de asistență medicală recomandă să așteptați cel puțin șase luni până la un an după ce ați oprit alăptarea înainte de a lua în considerare o ridicare a sânilor. Acest interval de timp permite sânilor să revină la dimensiunea și forma lor naturală și pentru ca orice fluctuații hormonale să se stabilizeze.

Perioada de adaptare

În timpul perioadei de alăptare, sânii suferă adesea modificări semnificative în dimensiune, formă și elasticitate din cauza fluctuațiilor hormonale și a producției de lapte. După înțărcare, este nevoie de timp pentru ca sânii să se adapteze și pentru ca pielea să-și recapete o parte din elasticitatea anterioară.

Așteptarea acestei perioade de ajustare vă permite, de asemenea, să evaluați amploarea modificărilor sânilor. În timp ce unele femei pot constata că sânii lor revin la un aspect satisfăcător pe cont propriu, altele pot experimenta o cădere mai pronunțată sau pierderea volumului care ar putea beneficia de intervenția chirurgicală.

În plus, așteptarea până când ați terminat alăptarea vă asigură că nu suferiți modificări în timp ce corpul dumneavoastră suferă încă modificări hormonale, ceea ce ar putea afecta rezultatul procedurii și ar putea crește riscul de complicații.

Înainte de a programa o ridicare a sânilor

Înainte de a programa un lifting mamar, este esențial să vă consultați cu un chirurg plastician certificat. In timpul consultatiei, chirurgul va evalua dimensiunea sanilor, forma, calitatea pielii si starea generala de sanatate pentru a determina daca sunteti un candidat potrivit pentru un lifting mamar si pentru a discuta momentul potrivit pentru procedura.
Deși este firesc să doriți să abordați modificările sânilor după alăptare, este crucial să așteptați până când corpul dumneavoastră s-a recuperat complet și s-a stabilizat înainte de a lua în considerare un lifting mamar. Așteptând cel puțin șase luni până la un an după alăptare, puteți asigura rezultate optime și puteți minimiza riscul de complicații. Consultați-vă întotdeauna cu un chirurg plastician calificat pentru a discuta opțiunile dvs. și pentru a determina cel mai bun curs de acțiune pentru nevoile dvs. individuale.

Produse pentru reconstrucția sânilor

Sânii mai mari sunt adesea asociați cu un aspect mai feminin, dar unele femei nu le pot realiza din cauza proceselor naturale de îmbătrânire și a complicațiilor legate de sarcină.

Breast Reconstruction Options
Opțiuni de reconstrucție a sânilor
Să trecem în revistă cele mai populare produse de reconstrucție a sânilor care pot fi benefice în restabilirea aspectului tineresc al sânilor feminini.

 • Terapia hormonală. Acest tip de produse pentru sănătatea sânilor pot avea hormoni sintetici în compoziția lor. Acești hormoni de mărire a sânilor pot provoca probleme grave de sănătate, chiar cancer. Dar principalul pericol este pentru copilul nenăscut și sistemul reproductiv al mamei. În plus, studiile de lungă durată ale acestei metode nedovedite nu au fost încă efectuate și înseamnă că multe alte efecte secundare nu sunt imposibile.
 • Injecții de hormoni. Este o metodă extrem de periculoasă de a injecta hormoni chiar în țesutul mamar. Este posibil să observați unele rezultate, dar efectele secundare sunt mult mai grave. Injecția hormonală poate provoca o cantitate masivă de umflături la nivelul sânilor. De asemenea, tesutul mamar care a fost injectat cu hormoni este foarte sensibil si poate sangera des.
 • Chirurgia sânilor. Este posibil să aveți țesutul cicatrizat și implanturile se pot deteriora. Și foarte des implanturile mamare sunt cauza diagnosticului incorect, atunci când este vorba de cancerul de sân. Cele mai grave complicatii ale reconstructiei chirurgicale a sanului sunt infectia severa, hemoragia si complicatiile hemoragiei.
 • Pompe de sân. Această metodă poate provoca desfigurarea sânilor sau chiar cancerul de sân. O pompare a sânilor de lungă durată este foarte nesigură. Un studiu realizat in Marea Britanie a aratat ca utilizarea pompelor de san pentru o perioada indelungata este periculoasa pentru sanatatea femeilor. Unele femei s-au plâns de dureri dureroase ale sânilor, care mai târziu s-au dovedit a fi deteriorate de la pomparea excesivă.
Există, de asemenea, câteva produse naturale de reconstrucție a sânilor care se dovedesc a fi o abordare mai bună și mai fiabilă a reconstrucției mamare:

 • Exerciții. Exercițiile speciale pentru sâni care vizează îmbunătățirea sănătății sânilor sunt destul de sigure și nu costisitoare, dar nu există dovezi dovedite ale eficacității lor. Deși sunt benefice pentru sănătatea generală, pentru inimă și sistemul sanguin și îmbunătățesc tonusul muscular al femeii, ele nu pot schimba fizic țesutul mamar, deoarece nu conține mușchi. Singura modalitate de a îmbunătăți dimensiunea sânilor este creșterea volumului țesuturilor mamare, iar aici nu reușesc exercițiile de sân.
 • Lenjerie de corp. Există o mare varietate de sutiene sau corsete care vă pot face sânii să arate superb doar până în momentul în care trebuie să le scoateți. Arată grozav atunci când le porți, dar sunt foarte scumpe. Purtarea lenjeriei speciale poate oferi o formă anormală de sân. Este jenant pentru multe femei să le dea jos în timpul întâlnirilor intime. Forma sânilor în lenjeria intimă pare, de obicei, foarte rotundă și bine definită, dar sânii înșiși rămân în continuare lăsați.
 • Pastile pentru sân. Pastilele pentru sănătatea sânilor conțin doar ingrediente naturale din plante. Nu au hormoni sintetici, substanțe chimice, coloranți sau conservanți. Pastilele pentru mărirea sânilor vă pot face sânii fermi, mai mari și mai tineri. Produsele naturale pentru sănătatea sânilor nu vă vor face rău. Toate componentele intră în sânge și sunt absorbite de acesta, deci ar trebui să selectați produsul pentru sănătatea sânilor fără substanțe chimice. În cazul în care nu alegeți un produs organic, este posibil să aveți riscul de a obține o problemă medicală severă, cum ar fi tumora canceroasă.

Reconstrucția sânilor pe bază de plante

Una dintre cele mai ușoare modalități de a restabili forma sânilor după alăptare sau de a îmbunătăți aspectul sânilor îmbătrâniți este alegerea produselor de reconstrucție a sânilor pe bază de plante. Este o modalitate excelentă pentru femei de a-și îmbunătăți sănătatea, de a obține un impuls sub formă de sâni mai sănătoși sau doar de a obține un corp minunat.
Produsele sunt de obicei umplute cu estrogen vegetal, despre care se spune că îmbunătățește țesutul mamar. Un alt beneficiu al produselor de reconstrucție a sânilor este disponibilitatea lor - nu este necesară o vizită la medic pentru a le obține. Produsele de reconstrucție a sânilor sporesc nivelul de estrogen din organismul unei doamne, iar țesuturile bustului încep să crească.
Breast Reconstruction Herbs
Ierburi de reconstrucție a sânilor
Produsele pentru mărirea sânilor pot fi folosite ca soluție pentru ridicarea sânilor la aproape orice vârstă după pubertate. Produsele de reconstructie mamara pot ajuta, de asemenea, la cresterea apetitului sexual la majoritatea femeilor. În plus față de modificările aspectului, produsele de reconstrucție a sânilor cresc stima de sine a unei femei și pot îmbunătăți calitatea generală a vieții.

Produsele comune de reconstrucție a sânilor conțin în mod obișnuit următoarele ingrediente pe bază de plante care vă fac bustul mai mare:

 • Păpădia este cunoscută pentru a avea o mulțime de estrogeni pe bază de plante. Puteți lua lăstarii sau rădăcinile, sau ambele, fie ca supliment, fie ca ceai. Un alt motiv bun pentru a folosi păpădia este că stimulează energia și te face să trăiești mai mult. De asemenea, vă oferă o rezistență suplimentară și vă oferă un impuls pentru rezistența dvs., astfel încât să vă puteți îmbunătăți rezultatele de fitness!
 • Rădăcina Dong Quai vă oferă fitoestrogeni puternici, Dong Quai este sursa elementelor care pot mări bustul. Această rădăcină este, de asemenea, utilizată ca tratament pe bază de plante în timpul menstruației. Ajută la eliminarea crampelor. Nu există studii științifice, dar a fost folosit pentru a trata unele dintre problemele cauzate de ciclurile menstruale și durerile menstruale.
 • Feniculul vă poate ajuta să dezvoltați forma bustului dacă îl adăugați la un gel sau ulei pentru pielea bustului. Puteți încerca, de asemenea, băutură de fenicul. Feniculul este, de asemenea, un afrodiziac sau stimulent sexual de lungă durată. Feniculul este un ingredient esențial în numeroase rețete din bucătăria indiană. Este considerat cel mai sexy condiment din lume.
 • Schinduful are o istorie lungă. Se spune că doamnele din haremurile orientale au luat semințele acestei plante pentru a-și crește sânii. Schinduful include precursori steroizi și hormoni feminini. Aceste componente sunt capabile să contribuie la îmbunătățirea țesuturilor din bust. De asemenea, include o cantitate mare de substanțe fitochimice care contribuie la creșterea sânilor. Toți sunt responsabili pentru creșterea și dezvoltarea sânilor după pierderea rapidă în greutate.
 • Ignamul sălbatic este de obicei folosit cu schinduf datorită nutrienților săi naturali. Aceste două tipuri de plante în combinație îmbunătățesc creșterea sânilor. Dar ceea ce este mai important, ignamul sălbatic poate ajuta în timpul PMS sau poate trata problemele menopauzei. De fapt, este foarte util pentru cei care suferă de probleme de menopauză. Într-un studiu realizat de un cercetător italian, femeile care au fost diagnosticate cu probleme de menopauză și au primit ignam sălbatic și-au îmbunătățit condițiile în 57% din cazuri și au observat mai puține simptome în 86% din cazuri.
 • Pueraria Mirifica îmbunătățește caracteristicile feminine, îmbunătățește bustul ferm și calitatea epidermei. Ajută la contracararea sindromului menopauzei și îmbunătățește starea pielii în secțiunea bustului, în special. De asemenea, are calități anti-îmbătrânire și îmbunătățește circulația sângelui. Produsul este foarte popular în rândul femeilor cu o gamă largă de forme ale corpului și este deosebit de potrivit pentru femeile mature care au nevoie disperată de o formă mai bună a bustului.
Diferitele combinații ale acestor componente naturale sunt fundamentale pentru majoritatea produselor de reconstrucție mamară. Citiți eticheta în timp ce luați pastile pentru sân și asigurați-vă că cunoașteți fiecare element din medicament.
Dacă alegeți pastile pe bază de plante pentru mărirea sânilor, puteți avea încredere că bustul dvs. va fi minunat mai plin, mai rotund și cu adevărat încântător și mare în decurs de 30 de zile.
Și vă puteți simți încrezători că rezultatele vor fi permanente, iar bustul dvs. va fi mai mare și mai rotund pentru viață!

Citiți recenzii despre pastilele pentru reconstrucția sânilor 


comments powered by Disqus