Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Reţea Internaţională de Sănătate

Pagina de Acasă  /   Sănătatea Femeii  /  Libidoul feminin după menopauză

Menopauza și libidoul feminin scăzut. Cum de a stimula libidoul după menopauză?

Menopauza și libidoul feminin scăzut. Cum de a stimula libidoul după menopauză? 

Menopauza și libidoul feminin scăzut

Studiile arată că problemele sexuale devin mai frecvente în rândul femeilor aflate în postmenopauză, deoarece această afecțiune reduce libidoul. Aceasta poate duce în continuare la scăderea nivelului de estrogen, făcând sexul mai dureros atunci când scade excitarea sexuală. Există multe aspecte asociate cu menopauza și libidoul feminin scăzut.

Ce este menopauza?

Menopauza este o afecțiune în care corpul feminin nu mai are menstruație permanentă, dar această stare poate afecta și alte câteva funcții corporale. Menopauza duce la mai multe schimbări emoționale și fizice care lasă un impact considerabil asupra vieții sexuale și a bunăstării generale a femeilor.

După tranziția menopauzei, femeile nu mai trebuie să-și facă griji cu privire la rămânerea însărcinată, perioadele dureroase și crampele. Se observă că multe femei nu găsesc probleme majore în timpul acestei tranziții în corpul lor. Cu toate acestea, pentru mulți alții, este obișnuit să experimenteze depresie, durere în timpul sexului, iritabilitate, toane, probleme cu somnul și bufeuri.
Tranziția menopauzei poate avea loc între vârsta de 45 și 55 de ani și poate dura pe durata estimată de 7 până la 14 ani. În timpul acestei tranziții, producția de progesteron și estrogen variază foarte mult în ovare. În afară de aceasta, oasele încep să devină mai puțin dense, cu o vulnerabilitate sporită la fracturi.

Menopause
Menopauza
Menopauza poate începe cu histerectomie sau se poate întâmpla din cauza îndepărtării chirurgicale a ovarelor care generează hormoni. Există mai mulți factori genetici care joacă, de asemenea, un rol important în afectarea momentului în care menopauza va începe în rândul femeilor. Doar un procent dintre femei experimentează această afecțiune înainte de vârsta de 40 de ani, cu toate acestea, pentru 5%, această condiție ajunge între 45 și 50 de ani.

Simptomele menopauzei

După menopauză, femeile încep să intre într-o perioadă post-menopauză și, în această stare, devin mai vulnerabile la osteoporoză și boli de inimă. Femeile pot începe să dezvolte simptome de menopauză cu aproape patru ani înainte de apariția ultimei perioade. Una din zece femei prezintă simptome de menopauză de aproape 12 ani. Există multe simptome, dar libidoul feminin scăzut este unul dintre cele mai frecvente.

Pentru multe femei, simptomele sunt temporare; cu toate acestea, multe altele se confruntă cu afecțiuni severe pentru o durată mai lungă de timp. Împreună cu câteva modificări ale menstruației, celelalte simptome pentru post-menopauză, menopauză și premenopauză sunt aceleași.
Semnele premenopauzei includ, de obicei, menstruație mai puțin frecventă, simptome vasomotorii și perioade mai grele sau mai ușoare. Puține alte simptome comune asociate cu această afecțiune includ probleme de control al vezicii urinare, insomnie, depresie, anxietate, scăderea dorinței sexuale, dificultăți de respirație, subțierea părului și creșterea în greutate.

Menopause Symptoms
Simptomele menopauzei
Multe femei raportează, de asemenea, anxietate, probleme de memorie, dificultăți de concentrare, dureri de cap, infecții ale tractului urinar, masă osoasă redusă, subțierea părului, creșterea crescută a părului în unele părți ale corpului, cum ar fi partea superioară a spatelui, piept, gât și față, scăderea dimensiunii sânilor, piele uscată, ochi și gură. Complicațiile grave pot include, de asemenea, boli ale vaselor de sânge, incontinență urinară, boală parodontală, cataractă, modificări ale dispoziției, osteoporoză, funcție metabolică mai lentă, dispareunie și atrofie vulvovaginală.

Menopauza și libidoul feminin

Studiile arată că menopauza lasă un impact negativ asupra libidoului. În această condiție, nivelurile de estrogen și testosteron din organism încep să scadă dramatic. Prin urmare, femeilor le este greu să se excite.
Scăderea nivelului de estrogen poate provoca, de asemenea, uscăciune vaginală. Nivelurile reduse de estrogen sunt responsabile pentru scăderea considerabilă a alimentării cu sânge într-o zonă vaginală, care afectează în continuare lubrifierea. În afară de aceasta, menopauza poate provoca, de asemenea, subțierea peretelui vaginal și această afecțiune este cunoscută sub numele de atrofie vaginală. Aceasta poate duce în continuare la disconfort considerabil în timpul sexului.

Puține alte schimbări fizice care se întâmplă în timpul menopauzei pot afecta, de asemenea, libidoul feminin. Unele dintre cele mai frecvente exemple includ creșterea în greutate și scăderea dorinței de sex. Multe femei experimentează, de asemenea, transpirații nocturne, bufeuri și aceste sentimente pot duce la o diminuare a dorinței sexuale. Depresia și iritabilitatea sunt alte probleme comune în această stare de viață.

Cercetătorii au efectuat, de asemenea, sondaje cu privire la factorii care forțează corpul unei femei să sufere condiții de menopauză cu libido redus. Una dintre problemele majore include un istoric al afecțiunilor cronice de sănătate, cum ar fi depresia, diabetul, bolile de inimă.
Starea poate fi, de asemenea, declanșată de un istoric de fumat și niveluri mai scăzute de activitate fizică. Unele femei pot avea nevoie de asistență din partea medicilor pentru a face față simptomelor critice și modificărilor libidoului în timpul menopauzei.

Menopause and Female Libido
Menopauza și libidoul feminin

Libidoul feminin scăzut

Libidoul feminin scăzut poate fi rezultatul schimbărilor fizice ale corpului feminin după menopauză , precum și al problemelor sociale și emoționale. Multe femei adulte suferă de uscăciune vaginală, ceea ce scade și dorința sexuală. O astfel de afecțiune poate fi cauzată de modificări hormonale necorespunzătoare și de scăderea nivelului anumitor hormoni. Dacă nivelul hormonal este corect și testosteronul este normal sau aproape de normal, femeile nu au probleme cu lubrifierea.

Dacă o femeie nu răspunde sexual, îi poate fi dificil să atingă orgasmul sau poate experimenta unul foarte slab. Deși majoritatea femeilor sunt capabile să atingă orgasme multiple, ele pot pierde cu ușurință această abilitate și pot înceta să experimenteze deloc.
Uneori, femeile suferă de infertilitate feminină din cauza libidoului scăzut după menopauză. În acest caz, corpul unei femei refuză doar să simtă o anumită dorință sexuală și să producă hormoni necesari ovulației.

Înțelegerea libidoului scăzut în menopauză

Menopauza marchează o schimbare hormonală semnificativă în viața unei femei, care apare de obicei în jurul vârstei de 50 de ani, dar uneori mai devreme în jurul vârstei de 40 de ani. Unul dintre cele mai frecvent raportate și dureroase simptome în această fază este o scădere a libidoului sau a dorinței sexuale. Acest declin poate fi atribuit unei combinații de factori fizici, psihologici și hormonali unici pentru tranziția menopauzei.

Modificări fiziologice

În timpul menopauzei, organismul suferă o reducere a producției de estrogen și testosteron. Estrogenul, cunoscut pentru rolul său în menținerea lubrifierii vaginale și a elasticității, joacă, de asemenea, un rol crucial în reglarea dorinței sexuale. Pe măsură ce nivelul de estrogen scade, femeile pot prezenta uscăciune vaginală și disconfort, ceea ce poate contribui la scăderea interesului pentru activitatea sexuală. Testosteronul, deși prezent în cantități mai mici la femei comparativ cu bărbații, scade, de asemenea, și este esențial pentru libidoul și funcția sexuală. Scăderea testosteronului poate diminua și mai mult dorința sexuală în timpul menopauzei.

Factori psihologici

Dincolo de schimbările fizice, menopauza poate aduce factori psihologici care influențează libidoul. Schimbarile de dispozitie, anxietatea si stresul asociate cu simptomele menopauzei pot afecta sentimentul general de bunastare al femeii si interesul pentru intimitatea sexuala. În plus, modificările imaginii corporale datorate fluctuațiilor de greutate sau modificărilor dimensiunii sânilor pot afecta stima de sine și încrederea sexuală.

Dinamica relațiilor

Tranziția menopauzei poate coincide cu schimbări în relații, cum ar fi copiii care pleacă de acasă sau îngrijirea părinților în vârstă, ceea ce poate modifica dinamica intimității dintre parteneri. Aceste schimbări pot duce la distanțarea emoțională și fizică, afectând dorința și satisfacția sexuală.

Alți factori care contribuie

Alți factori care pot contribui la scăderea libidoului în timpul menopauzei includ oboseala, tulburările de somn și medicamentele utilizate pentru a gestiona simptomele menopauzei sau alte condiții de sănătate. Înțelegerea acestor influențe multiple este crucială în abordarea și gestionarea eficientă a libidoului scăzut.

Libidoul scăzut în timpul menopauzei este o problemă complexă influențată de schimbările hormonale, factorii psihologici și schimbările în dinamica relației. Prin recunoașterea acestor factori, femeile pot lua măsuri proactive pentru a-și aborda sănătatea și bunăstarea sexuală, explorând diferite opțiuni de tratament și ajustări ale stilului de viață adaptate nevoilor lor individuale.

Libidoul va reveni după menopauză?

Multe femei se întreabă dacă libidoul lor va reveni după ce a suferit un declin în timpul menopauzei. Răspunsul la această întrebare variază de la femeie la femeie și depinde de diverși factori, inclusiv sănătatea individuală, stilul de viață și circumstanțele personale.

 • Modificări hormonale: Fluctuațiile hormonale în timpul menopauzei, în special scăderea nivelului de estrogen și testosteron, pot avea un impact semnificativ asupra libidoului. In timp ce aceste schimbari pot contribui la scaderea dorintei sexuale, unele femei pot constata ca libidoul lor revine sau se imbunatateste in timp, pe masura ce nivelul hormonilor se stabilizeaza.
 • Factori psihologici și emoționali: Dincolo de schimbările hormonale, factorii psihologici și emoționali joacă un rol crucial în libido. Stresul, anxietatea, depresia și schimbările în stima de sine sau imaginea corporală pot influența dorința sexuală. Abordarea acestor factori prin consiliere, tehnici de gestionare a stresului sau îmbunătățirea comunicării cu partenerul dvs. poate avea un impact pozitiv asupra libidoului post-menopauză.
 • Sănătate și bunăstare: Sănătatea și bunăstarea generală joacă un rol semnificativ în dorința și funcția sexuală. Menținerea unui stil de viață sănătos, inclusiv exerciții fizice regulate, o dietă echilibrată, somn adecvat și gestionarea afecțiunilor cronice, poate sprijini sănătatea sexuală. Abordarea oricăror probleme de sănătate care pot afecta libidoul, cum ar fi uscăciunea vaginală sau durerea în timpul actului sexual, poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea satisfacției sexuale.
 • Dinamica relației: Schimbările în intimitate și dinamica relațiilor în timpul și după menopauză pot influența libidoul. Comunicarea deschisă cu partenerul, încurajarea intimității emoționale și explorarea de noi modalități de conectare sexuală pot spori dorința și satisfacția.
 • Opțiuni de tratament: Există diferite opțiuni de tratament disponibile pentru a ajuta la gestionarea și îmbunătățirea libidoului după menopauză, inclusiv terapia hormonală, medicamentele, suplimentele naturale și modificările stilului de viață. Consultarea cu un furnizor de servicii medicale poate ajuta la determinarea celei mai potrivite abordări pe baza nevoilor și preferințelor individuale.
 • Variație individuală: Este important să recunoaștem că experiența fiecărei femei cu libidoul după menopauză este unică. Unele femei pot experimenta o revenire treptată a libidoului cu timpul, în timp ce altele pot constata că dorința lor rămâne mai mică decât înainte de menopauză. Călătoria fiecărei persoane este validă și este esențial să abordăm sănătatea sexuală cu răbdare, compasiune de sine și comunicare deschisă cu furnizorii de servicii medicale și partenerii.
În timp ce libidoul poate fluctua și se poate schimba după menopauză, multe femei pot experimenta îmbunătățiri ale dorinței sexuale și satisfacției cu combinația potrivită de tratamente, ajustări ale stilului de viață și sprijin emoțional. Înțelegerea factorilor care influențează libidoul și căutarea îndrumării adecvate pot împuternici femeile să navigheze în acest aspect al sănătății lor cu încredere și pozitivitate.

Cum de a stimula libidoul după menopauză?

Există anumite măsuri pe care fiecare femeie le poate lua pentru a stimula libidoul după menopauză. Aceasta include:

 • Modificări ale stilului de viață
 • Tratamente medicale
 • Pastile naturale pentru libidoul feminin

Tratamentul libidoului feminin scăzut după menopauză

Unele plante medicinale s-au dovedit a îmbunătăți sistemele reproductive ale femeilor și viața lor sexuală după menopauză. De asemenea, există pastile pentru libidoul feminin care pot crește libidoul și energia femeilor și le pot reda interesul pentru sexul pe care l-au avut în tinerețe.

Herbs for female libido
Ierburi pentru libidoul feminin
Cele mai cunoscute componente ale produselor pentru tratamentul libidoului sunt extractul de frunze de zmeură, frunza Damiana, rădăcina de lemn dulce, rădăcina valeriană, rădăcina neagră Cohosh, rădăcina de ghimbir.
 • Extractul de frunze de zmeură este un tonic pentru femei și așa-numita plantă de sarcină. Îmbunătățește capacitatea de a avea un copil.
 • Rădăcina de lemn dulce este folosită pentru a întări glandele suprarenale și, apoi, funcția hormonală a corpului unei femei. În același timp, frunza Damiana este cunoscută pentru efectul său de tratare a libidoului din cele mai vechi timpuri.
 • Rădăcina valeriană poate ajuta la depășirea stresului, care este una dintre cauzele libidoului feminin scăzut.
 • Rădăcina cohosh neagră și rădăcina de ghimbir sporesc, de asemenea, libidoul după menopauză. Ele sunt capabile să echilibreze nivelul hormonilor și sunt considerate stimulente sexuale bune.
Femeile adulte care iau pastile pentru tratamentul libidoului după menopauză cu toate aceste componente observă îmbunătățiri precum contracții vaginale mai ferme, sâni mai mari, somn mai liniștit, perioade mai regulate, cu crampe mai puțin dureroase.

Modificări ale stilului de viață

Condițiile menopauzei pot fi dificile în rândul mai multor femei, dar efectuarea câtorva modificări esențiale ale stilului de viață poate ușura procesul. Unul dintre cele mai importante lucruri este să folosiți lubrifianți solubili în apă în timp ce faceți sex. Aceste medicamente simple fără prescripție medicală sunt ușor disponibile la majoritatea farmaciilor. Dar este important de menționat că femeile ar trebui să evite lubrifianții pe bază de silicon și non-solubili în apă, deoarece pot deteriora prezervativele, ducând la pierderea protecției împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală.

Experții în sănătate medicală recomandă creșterea activității fizice în timpul menopauzei, cum ar fi efectuarea a 30 de minute de exerciții fizice în fiecare zi. În afară de aceasta, consumul unei diete sănătoase poate îmbunătăți, de asemenea, sentimentul de bunăstare în rândul femeilor.
Puține schimbări esențiale sunt, de asemenea, recomandate în obiceiurile sexuale ale femeilor. Aceasta poate fi schimbarea rutinelor sexuale, cum ar fi petrecerea mai mult timp în preludiu și utilizarea jucăriilor sexuale sau a vibratoarelor. De asemenea, este posibil să găsiți multe tehnici de ameliorare a stresului care pot fi utilizate și în afara dormitorului pentru o intimitate sporită, cum ar fi să vă bucurați de hobby-uri împreună și să gătiți sau să vă antrenați împreună.

Tratamente medicale

În cazul în care femeile prezintă modificări considerabile ale țesuturilor vaginale, inclusiv uscăciune și subțiere, medicii pot recomanda, de asemenea, terapia cu estrogen. De asemenea, este posibil să se aplice medicamente cu prescripție estrogenică direct în vagin cu inele vaginale, pastile și creme. Acestea pot reduce cu ușurință doza de estrogen în comparație cu utilizarea pilulelor contraceptive obișnuite. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda, de asemenea, unele medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală pentru a trata afecțiunea.

Unele femei pot opta, de asemenea, pentru a lua pastile de estrogen care sunt disponibile pentru a crește nivelul hormonilor. Tratamentul este cunoscut sub numele de terapie de substituție hormonală și poate reduce alte simptome, cum ar fi schimbările de dispoziție și bufeurile.
Este mai bine să discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamente și modificări corporale înainte de a alege terapii hormonale. In cazul in care corpul tau nu experimenteaza nici o schimbare pozitiva in apetitul sexual dupa terapiile hormonale cu estrogen, este important sa consulti medicii pentru schimbari ale stilului de viata si ale rutinei sexuale.

Pastile naturale pentru libidoul feminin

În general, pastilele naturale pentru libidoul feminin care au fost create pentru femei urmăresc două obiective principale: pot îmbunătăți viața intimă și pot consolida relațiile cu soțul sau partenerul. Deoarece femeile sunt mai sensibile și mai emoționale, apetitul lor sexual este adesea instabil și tind să-și piardă dorința sexuală din cauza unor dificultăți sociale și fizice.

Absența relațiilor sexuale regulate după un timp afectează foarte mult bunăstarea generală. Face ca femeile să tânjească din ce în ce mai mult după somn și odihnă, își pierd energia pentru sex, încep să se confrunte cu schimbări de dispoziție și depresii.
Un alt lucru pe care un produs pentru libidoul feminin îl poate face pentru tine este să rezolvi anumite probleme de infertilitate, care pot fi cauza multor probleme cu partenerul. În multe cazuri, dificultățile legate de sarcină pot dăuna relației din cauza tensiunii dintre parteneri.

Natural Pills for Female Libido
Pastile naturale pentru libidoul feminin
Astfel de produse sunt raportate ca fiind absolut sigure. Nu este necesar ca femeile să-și facă griji cu privire la efectele periculoase și la unele rezultate dăunătoare, deoarece nu va exista niciunul dintre ele. Aceste produse sunt 100% inofensive. Mai mult, ei nu solicită prescripția profesioniștilor.

Remedii naturale și suplimente

Remediile naturale și suplimentele au câștigat popularitate în rândul femeilor care caută tratamente alternative pentru a stimula libidoul după menopauză. Aceste opțiuni sunt adesea percepute ca alternative mai blânde la medicamentele convenționale, concentrându-se pe susținerea sănătății generale și a echilibrului hormonal, fără riscurile potențiale asociate intervențiilor farmaceutice.

Pastilele naturale și suplimentele pentru îmbunătățirea libidoului după menopauză conțin de obicei ingrediente derivate din plante sau ierburi cunoscute pentru utilizările lor tradiționale în promovarea sănătății sexuale și a vitalității. Aceste suplimente sunt adesea comercializate ca alternative naturale la terapia hormonală sau medicamente, cu scopul de a aborda simptome specifice asociate cu libidoul scăzut, cum ar fi scăderea excitării și uscăciunea vaginală.

Cum suplimentele naturale susțin libidoul

Suplimentele naturale funcționează prin valorificarea proprietăților benefice ale diferitelor plante și plante despre care se crede că influențează echilibrul hormonal, îmbunătățesc fluxul sanguin și sporesc funcția sexuală. De exemplu, ierburile precum radacina de Maca sunt gandite pentru a sprijini reglarea hormonala, in timp ce ginsengul poate stimula nivelul de energie si vitalitatea generala, ceea ce poate duce la cresterea dorintei si satisfactiei sexuale.

Ingrediente naturale populare și beneficiile acestora

 • Rădăcina de Maca: Originară din munții Anzi, Maca este cunoscută pentru potențialul său de a susține echilibrul hormonal și nivelul de energie. Este adesea folosit pentru a atenua simptomele menopauzei, inclusiv libidoul scăzut și schimbările de dispoziție.
 • Ginseng: Ginsengul este o planta traditionala folosita in medicina chineza pentru a imbunatati nivelul de energie, pentru a spori functia cognitiva si pentru a sustine vitalitatea generala. Poate contribui la creșterea libidoului și a satisfacției sexuale.
 • Tribulus Terrestris: Acest extract de plante se crede că sporește libidoul și funcția sexuală prin susținerea nivelului de testosteron din organism, îmbunătățind potențial dorința sexuală și excitarea.

Avantajele pastilelor naturale pentru femei după 40 de ani

Pastilele și suplimentele naturale oferă mai multe avantaje femeilor care se confruntă cu libidoul scăzut post-menopauză. Acestea sunt adesea percepute ca alternative mai sigure la terapia hormonală și medicamente, deoarece au de obicei mai puține efecte secundare raportate. În plus, multe femei apreciază abordarea holistică a suplimentelor naturale, care vizează sănătatea și bunăstarea generală, vizând în același timp simptomele specifice ale menopauzei.

Considerații atunci când se utilizează suplimente naturale

Înainte de a încorpora suplimente naturale în regimul dvs., este esențial să consultați un furnizor de asistență medicală, mai ales dacă aveți condiții de sănătate subiacente sau luați medicamente. Suplimentele naturale pot interacționa cu anumite medicamente sau pot exacerba problemele de sănătate existente, astfel încât îndrumările personalizate sunt esențiale pentru a asigura siguranța și eficacitatea.

Prin înțelegerea potențialelor beneficii și considerații ale remediilor naturale și suplimentelor, femeile pot lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la încorporarea acestor opțiuni în abordarea lor de gestionare a libidoului scăzut după menopauză. Acordați întotdeauna prioritate siguranței și solicitați sfaturi profesionale pentru a adapta un plan care să răspundă nevoilor dvs. individuale și obiectivelor de sănătate.
Pills for Increasing Female Libido
Pastile pentru creșterea libidoului feminin

Alegerea suplimentului natural potrivit

Selectarea suplimentului natural adecvat pentru a stimula libidoul după menopauză necesită o analiză atentă și înțelegerea nevoilor și preferințelor individuale. Iată factorii cheie de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un supliment natural:

 • Identificați nevoile specifice: Începeți prin identificarea preocupărilor principale cu privire la libidoul și sănătatea sexuală post-menopauză. Te confrunți cu dorință scăzută, dificultăți cu excitare sau uscăciune vaginală? Diferite suplimente pot viza simptome specifice, astfel încât clarificarea nevoilor dvs. vă poate ghida alegerea.
 • Ingrediente de cercetare: Luați-vă timp pentru a cerceta și a înțelege ingredientele incluse în suplimentele naturale. Căutați ierburi și plante bine cunoscute cu beneficii documentate pentru sănătatea sexuală, cum ar fi rădăcina Maca, ginsengul și Tribulus terrestris. Fiecare ingredient poate oferi proprietăți unice care ar putea aborda preocupările dvs. specifice.
 • Calitate și reputație: Asigurați-vă că suplimentul este produs de un producător de renume cunoscut pentru aderarea la bunele practici de fabricație (GMP). Asigurarea calității asigură că suplimentul conține ingredientele menționate în cantitățile corecte, fără contaminanți, sporind siguranța și eficacitatea.
 • Luați în considerare siguranța și efectele secundare: În timp ce suplimentele naturale sunt în general considerate sigure, ele pot interacționa în continuare cu medicamentele sau pot exacerba anumite condiții de sănătate. Consultați-vă cu un furnizor de asistență medicală înainte de a începe orice nou regim suplimentar, mai ales dacă aveți probleme de sănătate subiacente sau luați medicamente.
 • Abordare personalizată: Recunoașteți că răspunsurile individuale la suplimente pot varia. Ceea ce funcționează bine pentru o persoană poate să nu aibă același efect pentru alta. Este posibil să fie nevoie de unele experimente și ajustări pentru a găsi suplimentul care se potrivește cel mai bine corpului și nevoilor dumneavoastră.
 • Recenzii și mărturii: Citirea recenziilor și mărturiilor de la alte femei care au folosit suplimentul poate oferi informații despre eficacitatea acestuia și potențialele efecte secundare. Căutați feedback de la utilizatori care împărtășesc preocupări sau condiții de sănătate similare cu ale dvs.
 • Stilul de viață și susținerea dietei: În timp ce suplimentele pot fi benefice, ele sunt cele mai eficiente atunci când sunt combinate cu un stil de viață sănătos. Asigurați-vă că mențineți o dietă echilibrată, rămâneți activ fizic, gestionați stresul în mod eficient și abordați orice probleme de sănătate care ar putea afecta libidoul.
Luând în considerare acești factori și consultând cu un furnizor de asistență medicală, puteți lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la care supliment natural vă poate sprijini cel mai bine eforturile de a spori libidoul și satisfacția sexuală după menopauză. Nu uitați să acordați prioritate siguranței și să căutați îndrumări pentru a vă asigura că abordarea dvs. de gestionare a libidoului scăzut este atât eficientă, cât și adaptată nevoilor dvs. individuale.

Creșteți libidoul feminin după menopauză

Nici un produs nu poate garanta un tratament complet al libidoului feminin după menopauză. Cu toate acestea, aceste pastile sunt concepute pentru a spori fertilitatea și pentru a îmbunătăți sănătatea reproducerii. Femeile observă, de asemenea, un impuls sexual îmbunătățit și performanțe, ceea ce le face un partener mai bun și le îmbunătățește viața sexuală.

Problemele sexuale pot apărea din când în când la reprezentanții ambelor sexe, dar puteți reduce numărul acestora atunci când utilizați pastile pentru libidoul feminin.

Citiți mai multe despre pastilele pentru libidoul feminin 


comments powered by Disqus