Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Reţea Internaţională de Sănătate

Pagina de Acasă  /   Controlul Greutăţii  /  Metabolismul Pastile pierdere în greutate

Pierdere în greutate metabolismul pastile

Pierdere în greutate metabolismul pastile 

Ce este metabolismul?

Termenul metabolismul este folosit pentru a descrie toate reacțiile biochimice şi procesele care au loc în orice organism viu (inclusiv om) pentru a menţine celulele lor în viaţă şi efectuează toate procesele lor (inclusiv în creştere, de reproducere şi răspuns la mediu). Cu alte cuvinte, acesta este strâns legat cu nutriţie şi capacitatea celulelor de a obţine nutrienţi.

Catabolism si Anabolism

Experţi împarte metabolismul în două categorii Catabolism si Anabolism. Catabolism se referă la procesul de a descompune moleculele mari în particule mai mici şi, în cele mai multe cazuri, eliberând energie în acest proces, în timp ce Anabolism se referă la formarea sau sinteza de toate alţi nutrienţi care celulele necesită (de obicei obţinute din catabolismul de energie este necesar).

Metabolismul şi pierderea în greutate

Greutatea este definita de experţi ca urmare a cantitatea de energie obținute din procesele de catabolism minus cantitatea de energie consumată de restul de procese din corpul nostru (anabolism). Această energie rămasă este stocat sub forma de grasime sau ca glucide (glicogen) în principal în ficat si muschi, astfel încât atunci când energia rămasă este excesivă persoana dezvoltă supraponderali.

De asemenea, unele care stau la baza afecţiuni medicale sau tulburari hormonale pot altera metabolismul, şi persoana poate dezvolta excesul de greutate, chiar şi atunci când el/ea mănâncă în mod corespunzător.
Poate că aţi auzit despre metabolism "scăzut" sau "mare", dar ce înseamnă?

Metabolismul este determinată de unii factori precum vârsta, Sex, ereditate, şi greutate. Aşa cum am vârstă metabolismul devine mai lent, se estimează că metabolismul scade 5% după patruzeci de ani, şi scade 5% mai mult în fiecare deceniu după că (acest lucru se datorează la pierderea masei musculare).

Cu privire la sex, bărbaţii au masa musculara mai mult decât femeile, atât bărbaţi arde calorii mai repede. De asemenea, în cazul în care părinţii sau bunicii noastre au mai multe masa musculara, ne va tind să aibă mai slabă masă prea.

În cele din urmă, privind greutatea, acei oameni, care sunt de mare de statură şi au mai multe macră masă, arde mai multa grasime decât oamenii mai subţire. Acest lucru este logic, ei petrec mai multă energie pentru a se deplasa.

Rata metabolismului bazal

Toate aceste caracteristici definesc "Rata metabolismului bazal" (BMR), adică, cantitatea minimă de energie pe care organismul are nevoie pentru a arde să îndeplinească funcţiile vitale. Aceasta rata metabolismului bazal variază în funcție de stilul de viaţă al fiecărei persoane, aceasta înseamnă, si nivelul zilnic de activitate. În concluzie, un metabolism lent sau mare inseamna de fapt un mare sau mic BMR.

Pierdere în greutate metabolismul pastile

Din păcate, pierderea in greutate este complicat, dar vestea bună este că puteţi stimula metabolismul. Este adevărat că unii factori nu pot fi modificate, ca varsta, sex si ereditate, dar ne poate modifica alte ca exerciţiu, aportul alimentar, somn, printre altele, care au un impact important asupra metabolismului.

Aşa cum am văzut, este adevărat că unii oameni este capabil de a pierde în greutate mai repede decât altele, dar absolut adevărat este că o persoană va pierde în greutate în cazul în care este capabil de a arde mai multe calorii decât el consumă. Acest lucru se poate realiza prin diferite metode, mananca mai putine calorii, creşterea nivelului de activitate, sau ambele.

De asemenea, unele alimente şi pierdere în greutate metabolismul pastile poate ajuta să impulsiona metabolismul prea. De exemplu, ceai şi cafea sunt mari fat arzatoare atunci când acestea sunt ingerate în dimineaţa şi periodic în timpul zilei. Alte alimente recomandate sunt albuşuri de ou, carne slabă, ardei iute, cereale integrale, linte şi chiar apă potabilă.

Unele studii au dovedit că un nivel scăzut de vitamina D sunt legate cu creşterea în greutate, astfel experti recomanda inclusiv alimente cu vitamina D sau suplimentele sale pe dieta.

Având greutate metabolismul pastile de slabit şi mănâncă în mod regulat este, de asemenea, recomandată, preferabil mici mese în timpul zilei pentru a stabiliza nivelul de zahăr din sânge şi BMR. Aflaţi mai multe despre pierderea în greutate metabolismul pastile 


comments powered by Disqus