Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Reţea Internaţională de Sănătate

Pagina de Acasă  /   Controlul Greutăţii  /  Ce este obezitatea?

Ce este obezitatea?

Ce este obezitatea? La nivel global, obezitatea este una dintre principalele cauze de probleme de sănătate. Acesta este un fenomen care presupune acumularea de grăsime în ţesuturile unei persoane, făcând astfel excesul de greutate şi de a deveni supraponderali. Cercetările au arătat că un uimitor de 45-70% din populaţia adultă din lume este obezi sau supraponderali. Din întreaga lume, prevalenţa obezităţii a dublat aproape din 1980 până în 2008. Cu toate acestea, acest lucru este un motiv serios de îngrijorare în lume la mare.

Obezitate si boli

Obezitatea creste riscul de mai multe devastatoare şi bolidebilitante. Acestea includ:

  • Artrita
  • Boli cardiovasculare
  • Hipertensiune arterială
  • Tumori maligne ca colonului, prostată, sân, precum şi pancreatic cancer.
Cu toate acestea, există, de asemenea, anumite care stau la baza afecţiuni sau boli care uneori pot contribui la creşterea în greutate , cum ar fi hipotiroidism (subactiva glandei tiroide). Este imperativ să se înţeleagă că sănătatea tulburări cum ar fi acest lucru nu de obicei provoacă greutate probleme dacă în mod corespunzător a verifica cu medicamente corect.

Ce este obezitatea?

Ce este obezitatea? Obezitatea este identificat atunci când unui individ organism indicele de masă (IMC) este de treizeci de ani sau mai mare. Practic, corpul indicele de masă a unei persoane este calculat prin împărţirea greutatea în kilograme (kg) de înălţimea în metri (m) pătrat.

Unui individ statutul de greutate pot fi estimate utilizând graficul de mai jos:
IMCSTATUTUL DE GREUTATE
Sub 18.5Subponderali
18.5-24.9Normal
25.0-29.9Excesul de greutate
30.0-34.9Obezi clasa I
35.0-39.9Obezi (clasa II)
40.0 şi mai mareExtrem de obezi (clasa III)

Cauzele obezitatii

Majore cauza a obezitatii este aportul excesul de calorii decât o astfel de persoană arde. Ca urmare, organismul de magazine exces in anumite tesuturi duce la obezitate. Cu toate acestea, obezitatii a fost cunoscut pentru a fi cauzată de mai multe condiţii, precum şi activităţi. Acestea pot fi comportamentale, genetică, precum şi efectele hormonale. Practic, sunt cauzele majore de obezitate:

Inactivitate: O persoană care nu este activ privează sistemul corpul la arderea caloriilor. Cu toate acestea, cu un mod sedentar de viata, nu există aport mare de calorii mare mese zi cu zi fără a arde calorii prin exerciţii, precum şi activităţile normale.

Obiceiuri nesănătoase mananca: pentru un individ care consuma mai multe calorii care arde el, tt este imperativ să se înţeleagă că creşterea în greutate este inevitabilă.

Când sunteţi obezi, vă calitatea generală a vieţii poate fi diminuat. Nu veţi putea să facă lucruri aţi folosit pentru a face, cum ar fi participarea la activităţi plăcute. Se poate evita locurile publice. Persoanele obeze pot întâlni chiar discriminare.

Alte probleme legate de greutate, care pot afecta calitatea vieţii includ:

  • Depresie
  • Pentru persoanele cu handicap
  • Probleme sexuale
  • Ruşine şi vinovăţie
  • Izolare socială
  • Realizarea de lucru inferioară
Cum de a reduce de grăsime şi trata obezitatea? 


comments powered by Disqus