Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Reţea Internaţională de Sănătate

Pagina de Acasă  /   Controlul Greutăţii  /  Ce este obezitatea?

Ce este obezitatea? Cauzele obezității la adulți

Ce este obezitatea? Cauzele obezității la adulți La nivel global, obezitatea este una dintre principalele cauze ale problemelor de sănătate. Este un fenomen care implică acumularea de grăsime în țesuturile unei persoane, făcând astfel să câștige excesul de greutate și să devină supraponderali.
Cercetările au arătat că un uimitor 45 - 70% din populația adultă din lume este obeză sau supraponderală. În întreaga lume, prevalența obezității aproape s-a dublat din 1980 până în 2008. Cu toate acestea, aceasta este o preocupare serioasă pentru întreaga lume.

Obezitatea și bolile

Obezitatea este unul dintre cei mai mari factori care contribuie la sănătatea precară și la o calitate mai scăzută a vieții. Cei care sunt obezi au un risc mult mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare și unele forme de cancer. Cauzele obezității sunt multiple și variază de la genetică la mediu.

Obesity and Diseases
Obezitatea și bolile
Obezitatea crește riscul mai multor boli devastatoare și debilitante. Acestea includ:

  • Artrită
  • Boli cardiovasculare
  • Hipertensiune arterială
  • Tumori maligne, cum ar fi colon, prostata, sân, precum și cancerul pancreatic.
Cu toate acestea, există, de asemenea, anumite tulburări care stau la baza sau boli care pot contribui uneori la creșterea în greutate , cum ar fi hipotiroidism (glanda tiroida subactiva). Este imperativ să se înțeleagă că tulburări de sănătate, cum ar fi acest lucru nu cauzează de obicei probleme de greutate în cazul în care verificați în mod corespunzător cu medicamente corecte.

Ce este obezitatea?

Ce este obezitatea? Obezitatea este identificată atunci când indicele de masă corporală al unui individ (IMC) este de treizeci sau mai mare. Practic, indicele de masă corporală al unei persoane se calculează împărțind greutatea în kilograme (kg) la înălțimea în metri (m) pătrați.
Un IMC de treizeci sau mai mare indică faptul că individul este considerat obez.
Starea greutății unei persoane poate fi estimată folosind graficul de mai jos:
ImcSTAREA GREUTĂȚII
Mai jos 18.5Subponderali
18.5-24.9Normal
25.0-29.9Corpolent
30.0-34.9Obezi Clasa I
35.0-39.9Obezi (clasa a II-a)
40.0 sau mai mareExtrem de obezi (Clasa III)

Cauzele obezității

Cauza majoră a obezității este aportul excesiv de calorii decât arsurile unui astfel de individ. Ca urmare, organismul stochează excesul în anumite țesuturi care duc la obezitate. Cu toate acestea, obezitatea a fost cunoscut a fi cauzate de mai multe condiții, precum și activități. Acestea pot fi efecte comportamentale, genetice, precum și hormonale. Practic, cauzele majore ale obezității sunt:

Inactivitate: O persoană care nu este activă privează sistemul organismului de arderea caloriilor. Cu toate acestea, cu un mod de viață sedentar, există un aport ridicat de mese bogate în calorii în fiecare zi, fără a arde caloriile prin exerciții, precum și activități normale.

Obiceiuri alimentare nesănătoase: Pentru o persoană care consumă mai multe calorii pe care le arde, tt este imperativ să înțeleagă că creșterea în greutate este inevitabilă.
Când ești obez, calitatea generală a vieții tale poate fi diminuată. Este posibil să nu poți face lucruri pe care obișnuiai să le faci, cum ar fi participarea la activități plăcute. Puteți evita locurile publice. Persoanele obeze se pot confrunta chiar cu discriminarea.
Alte probleme legate de greutate care vă pot afecta calitatea vieții includ:

  • Depresiune
  • Handicap
  • Probleme sexuale
  • Rușine și vinovăție
  • Izolarea socială
  • Rezultate mai slabe la locul de muncă

Cauzele obezității la adulți

În cele mai multe cazuri, cu toate acestea, obezitatea este cauzată de consumul de mai multe calorii decât sunt arse. Principalele cauze ale obezității la adulți sunt unice. Mai jos este o privire la patru dintre cei mai comuni factori care contribuie la care cauzează obezitatea să apară în populația adultă.

Causes of Obesity in Adults
Cauzele obezității la adulți

Genetică

Toată lumea are acel prieten care poate mânca ce vrea și nu se ridică niciodată la o altă dimensiune a pantalonilor. Acest lucru se datorează geneticii. Toată lumea se naște cu o rată metabolică unică. Deci, doar modul în care unii oameni pot mânca tot ce doresc în cantități mari și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la un intestin în creștere, există alții care trebuie să fie mai atenți cu privire la tipurile de alimente pe care le consumă, precum și cantitățile.

Din cauza variației ratelor metabolice la indivizi, este important să vă cunoașteți bine pe ai voștri pentru a evita supra-mâncarea. În cazul în care cele rata metabolica este prea mică poate fi un semn de probleme tiroidiene și un medic ar trebui să fie consultate în scopul de a crește metabolismul.

Mărimea porției

Începând cu anii 1970 , mărimea medie a porțiilor în restaurante și cărți de rețete a crescut. De asemenea, continuă să crească, ceea ce semnalează că obezitatea la adulți va deveni mai mult o problemă. Unele studii au arătat că bărbații sunt mai predispuși să termine ceea ce li se pune în față decât femeile.

Din acest motiv, creșterea dimensiunilor porțiilor afectează mai mult obezitatea bărbaților. Chiar și o ușoară creștere a dimensiunilor porțiilor va avea un efect cumulativ asupra greutății pe parcursul lunilor și anilor.

Stil de viață

Stilul de viață este o altă cauză majoră a obezității la adulți. Mulți bărbați devin inactivi la mijlocul anilor douăzeci când intră în forța de muncă. Acest lucru face ca cantitatea de calorii pe care o ard să scadă. Acest lucru este valabil mai ales pentru acei bărbați care lucrează locuri de muncă în cazul în care acestea sunt ședinței pentru majoritatea timpului.

Dacă veți continua să mănânce aceeași cantitate ca ai fost înainte de a deveni mai puțin activă greutate și grăsime se va acumula încet. Câteva kilograme câștigate pe an nu par prea multe, dar se adaugă și de multe ori duce la obezitate și complicații medicale suplimentare. Alegerile stilului de viață, cum ar fi dacă cineva participă sau nu la activități sportive și recreative în aer liber, afectează obezitatea.

Nutriție

Cu junk food și fast-food fiind accesibile și ușor disponibile, nu este de mirare că aceasta este una dintre principalele cauze ale obezității la adulți. Fast-food-ul este un factor care contribuie atât de mult, deoarece este plin de calorii și carbohidrați simpli.

Conținutul caloric ridicat al acestor mese face ca alimentele să acționeze asupra centrilor de plăcere ai creierului, făcând consumatorul să simtă un sentiment de bunăstare. Acesta este motivul pentru care consumul excesiv de fast-food este un fenomen comun. Barbatii ar trebui sa incerce sa evite junk food-urile si sa gaseasca o modalitate de a reduce pofta de mancare si de a scadea aportul de calorii.

Managementul obezității

Atingerea obiectivelor de gestionare a obezității este o sarcină foarte complexă. Scopul cel mai de bază este de a reduce greutatea corporală și de a promova compoziția corporală sănătoasă prin exerciții fizice, consumul de alimente sănătoase la o cantitate potrivită și dormit suficient. Pierderea în greutate este realizabilă prin multe metode, inclusiv dieta și exercițiile fizice.
O altă provocare în managementul obezității este reducerea grăsimii corporale. Scopul este de a pierde masa de grăsime (grăsime corporală), care este mai mult de trei la sută din masa musculara.
Provocarea în procesul de pierdere în greutate este de a atinge un nivel bun de activitate fizică prin includerea exercițiilor fizice în timpul zilei. Pentru a atinge obiectivul, o persoană va trebui să învețe să identifice când și cum să crească activitatea fizică și apoi să o crească la cel mai înalt nivel posibil, evitând în același timp toate consecințele negative potențiale, cum ar fi ritmul cardiac și tensiunea arterială.

Obesity Management
Managementul obezității
În timp ce obezitatea este o problemă complicată, cu variabile multiple, cum ar fi sexul, genetica, vârsta și chiar nutriția, există încă o variabilă importantă care este comună în toate domeniile vieții - caloriile. Deci, cum a face tu a începe?

Calorii în managementul obezității

Caloriile sunt critice! Acestea determină tipul de hrană pe care o consumi, energia pe care o consumi și răspunsul organismului tău la exerciții fizice. Scopul tau este de a crea un număr sănătos de calorii pentru tine - acest lucru va fi menționată ca BMR dumneavoastră (Bazale Metabolice Rata). BMR-ul tău este, de asemenea, măsurat chiar și atunci când ești sănătos: nu ești supraponderal sau obez pentru că mănânci corect.
Rata metabolica bazala va continua sa creasca in timp daca mananci corespunzator. Scopul variază în funcție de cât de multă grăsime trebuie să pierzi, cât de slabă ești și de ce intensitate ești la antrenamente.
Cel mai comun mod de a începe cu privire la întreținerea caloriilor și pierderea în greutate este printr-o platformă online de urmărire a caloriilor. Ai începe prin a crea un profil și a-ți înregistra antrenamentele și activitățile. Apoi ți-ai urmări caloriile și, după o lună sau cam așa ceva, ai verifica rezultatele pentru a vedea cum te descurci.

Odată ce o persoană a atins acest număr țintă de pierdere în greutate, el trebuie să mențină pierderea în greutate.

Managementul obezității cu suplimente naturale

Pierderea în greutate și crearea unui stil de viață mai sănătos pot fi o provocare. Planurile de dieta pot fi plictisitoare și nu oferă întotdeauna ceea ce ai nevoie pentru succes. Dar cel mai eficient plan este unul individualizat.
Din fericire, produsele naturale sunt capabile să vă ajute să vă gestionați greutatea. Produse naturale de pierdere în greutate vă poate ajuta să vă atinge obiectivele de pierdere în greutate prin gestionarea metabolismului. Acestea vă pot ajuta să păstrați excesul de calorii de la acumularea în corpul dumneavoastră și de a îmbunătăți sănătatea dumneavoastră pe termen lung.
Eforturile de a gestiona greutatea, cum ar fi aceste produse naturale de pierdere în greutate, să ia o mulțime de cercetare și gândire atentă. Suplimentele sunt sigure, și ele pot oferi beneficiile pe care le căutați. Cu toate acestea, este important să le monitorizați cu atenție pentru a vă asigura că obțineți rezultatele pe care le sperați.

Obesity Supplements
Obezitatea Suplimente

Suplimente pentru pierderea în greutate

Există mai multe suplimente naturale de pierdere în greutate pe care le puteți utiliza într-un efort de a pierde in greutate. Aceste suplimente naturale pierdere în greutate au făcut un impact semnificativ asupra vieții oamenilor și eforturile lor de pierdere în greutate. Acestea s-au dovedit a oferi rezultate eficiente de pierdere în greutate.

Suplimente pe bază de plante pierdere în greutate au devenit populare datorită eficienței lor. Acestea oferă rezultatele de care aveți nevoie fără efectele secundare care vin cu suplimente convenționale de pierdere în greutate. Multe dintre aceste suplimente naturale sunt vândute ca suplimente alimentare. Acest lucru înseamnă că acestea sunt menite să fie luate ca parte a unei diete sănătoase.

Găsiți cele mai bune pastile pentru a trata obezitatea 


comments powered by Disqus