Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Reţea Internaţională de Sănătate

Pagina de Acasă  /   Sănătatea Bărbatului  /  Opțiunile de tratament boala Peyronie

Opțiunile de tratament boala Peyronie. Care este cel mai bun tratament după 40 de ani?

Opțiunile de tratament boala Peyronie. Care este cel mai bun tratament după 40 de ani? 

Înțelegerea bolii Peyronie

Boala Peyronie, o afecțiune care afectează în primul rând bărbații cu vârsta peste 40 de ani, se caracterizează prin dezvoltarea țesutului cicatricial fibros sau a plăcii în penis. Această afecțiune poate duce la curbura penisului, provocând disconfort fizic și suferință psihologică. Înțelegerea complexității bolii Peyronie este crucială pentru cei care caută opțiuni eficiente de tratament.

Cauzele bolii Peyronie

Cauza exacta a bolii Peyronie ramane evaziva, dar este adesea asociata cu micro-traume ale penisului, care pot aparea in timpul activitatii sexuale sau a altor forme de stres al penisului. Aceste micro-leziuni declanșează un răspuns anormal de vindecare, ducând la formarea plăcii pe tunica albuginea, țesutul fibros care înconjoară camerele erectile ale penisului.
Pe măsură ce țesutul cicatricial se acumulează, acesta poate crea zone de inflexibilitate, determinând penisul să se îndoaie sau să se curbeze în timpul erecțiilor. Această curbură poate varia de la ușoară la severă, iar impactul său se extinde dincolo de domeniul fizic, afectând funcția sexuală, stima de sine și calitatea generală a vieții.

Simptomele bolii Peyronie

Simptomele comune ale bolii Peyronie includ durere în timpul erecțiilor, o bucată palpabilă sau țesut dur sub piele și, desigur, curbura vizibilă a penisului. În unele cazuri, curbura se poate dezvolta treptat, ceea ce face dificilă identificarea de către indivizi a momentului în care condiția sa manifestat inițial.

Impactul psihologic al bolii Peyronie nu trebuie subestimat. Bărbații pot experimenta anxietate, depresie și o scădere a încrederii în sine din cauza preocupărilor legate de aspectul și performanța lor sexuală. Relațiile intime pot fi tensionate, subliniind în continuare importanța căutării unui tratament eficient și în timp util.

Care este cel mai bun tratament pentru boala Peyronie după 40 de ani?

Pentru persoanele care suferă de curbura penisului, există mai multe opțiuni diferite de tratament pentru boala Peyronie, care ar putea fi utile pentru afecțiune.

Care este cel mai bun tratament pentru boala Peyronie? Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să revizuim toate opțiunile de tratament pentru boala Peyronie și să găsim argumente pro și contra. Iată câteva dintre opțiunile pe care le-ați putea lua în considerare să discutați cu furnizorul dvs. de servicii medicale dacă se întâmplă să suferiți de această boală. Acestea includ atât proceduri chirurgicale, cât și tratament non-chirurgical pentru boala Peyronie.

Boala Peyronie poate fi vindecată?

Deși este posibil să nu existe un remediu definitiv pentru boala Peyronie, există diferite opțiuni de tratament disponibile pentru a gestiona simptomele și pentru a îmbunătăți funcția penisului. Alegerea tratamentului depinde de severitatea afecțiunii, de preferințele individuale și de îndrumarea profesioniștilor din domeniul sănătății.
Este crucial ca persoanele cu boala Peyronie să se consulte cu furnizorii lor de asistență medicală pentru a determina cel mai potrivit și eficient curs de acțiune pentru cazul lor specific.
Să revizuim acum aceste opțiuni de tratament în detaliu.

Vitamine

Vitamins for Peyronie's Disease Treatment
Vitamine pentru tratamentul bolii Peyronie
Nu există o mulțime de cercetări cu privire la modul în care vitaminele vă pot ajuta dacă suferiți de boala Peyronie. O regulă bună este să vă asigurați că mâncați o dietă foarte sănătoasă. Aceasta va include o mulțime de fructe, legume, carne slabă, pește, nuci, semințe, cereale integrale și alimente lactate.

Acest lucru vă va oferi nutriția de care aveți nevoie pentru a menține un corp sănătos și, probabil, vă va ajuta tulburarea Peyronie.

Vitamina E

Există o vitamină despre care se spune că este destul de reușită în tratarea acestei afecțiuni și aceasta este vitamina E. Unii cercetători indică faptul că cei care au un deficit de vitamina E au adesea boala Peyronie. Nu există o legătură definitivă cu acest lucru, dar există o corelație între lipsa vitaminei E și cei care suferă de curbura penisului. Conform multor cercetări și studii, aceasta este una dintre cele mai bune vitamine pentru boala Peyronie.
Vitamina E este cunoscută pentru a ajuta la prevenirea țesutului cicatricial și are proprietăți care ajută la dilatarea sângelui, astfel încât acest lucru menține vasele de sânge în stare bună de sănătate. Vitamina E este, de asemenea, un foarte antiinflamator.
Nu a fost explorat într-o mare măsură ca tratament pentru tulburarea Peyronie, dar a existat un raport într-un raport din 1993 care a fost dat la conferința Institutului Național de Sănătate din SUA, care a spus că aproximativ 99% dintre persoanele care au luat vitamina E au avut o îmbunătățire a durerii, dar aproximativ 70% din mai mult de 100 de bărbați care au luat parte la studiu nu au avut modificări ale simptomelor după ce au folosit vitamina E.

Rezultatele acestui studiu au fost determinate a fi nesigure, dar a spus totuși că vitamina E ar putea fi benefică pentru cei care suferă de boala Peyronie.

Studii de vitamina E

Un nou studiu a fost realizat în ianuarie 2013 și 70 de bărbați care suferă de boala Peyronie au fost împărțiți în două grupuri de tratament. Cei din primul grup au primit vitamina E și alte substanțe pentru a ajuta la tratarea tulburării Peyronie. O substanță care le-a fost administrată se numește Verapamil și aceasta este utilizată pentru a dizolva acumularea plăcii.

De asemenea, li s-au administrat unele medicamente pentru a trata inflamația, precum și durerea. Celor din grupul 2 li se administrează medicamentele, dar nu li s-a administrat vitamina E. Ei au luat parte la acest program timp de aproximativ șase luni. Ei au trecut printr-o evaluare a durerii, ultrasunete ale penisului și un studiu IIEF sau International Index of Erectile Function.
Reducerea acumulării plăcii în primul grup a fost de 50,2%, iar în al 2-lea grup, a fost redusă cu 35,8%. În primul grup, 96,6% dintre bărbați au avut o îmbunătățire a curburii penisului, în timp ce doar 48,4% dintre cei din grupul 2 au îmbunătățit curbura penisului. În grupa 1, scorurile IIEF s-au îmbunătățit cu o marjă considerabilă. În grupul 2 a existat o creștere a dimensiunii plăcii.
Cercetătorii au indicat după acest studiu că vitamina D poate fi utilă pentru tratarea bolii Peyronie și a ajutat la stoparea progresiei bolii. Cercetătorii indică faptul că utilizarea vitaminei E împreună cu alte abordări poate ajuta la tratarea acestei afecțiuni. Există și alte opțiuni de tratament, cum ar fi terapia cu unde de șoc electric, extensiile penisului, pompele de vid, terapia cu injecție și opțiunile chirurgicale care ar putea fi mai benefice decât simpla utilizare a vitaminei E.

Exercițiile de tratament ale lui Peyronie

Exercises for Peyronie's Disease Treatment
Exerciții pentru tratamentul bolii Peyronie
Un regim adecvat de exercitii fizice poate fi benefic pentru a-i ajuta pe cei care au suferit de boala Peyronie. Orice exercițiu pe care îl efectuați vă va ajuta să rămâneți sănătoși și vă poate aduce beneficii în reducerea durerii sau a altor probleme cu starea.
Există mai multe exerciții de tratament pe care le puteți face penisului care pot ajuta la reducerea durerii și alte probleme de care suferiți sunt indicate mai jos.
Este important să discutați cu furnizorul dvs. de asistență medicală înainte de a face aceste exerciții de tratament Peyronie , deoarece nu știți care dintre ele pot fi benefice sau dacă vă vor ajuta cu starea dumneavoastră individuală.

Exercițiul de întindere a penisului numărul unu

Trebuie să vă prindeți penisul în spatele capului penisului. Apoi îl trageți direct din corp și țineți întinderea timp de 15 secunde și apoi readuceți-l într-o poziție relaxată. Apoi, trebuie să faceți acest lucru în diferite direcții, cum ar fi în jos, în sus, la stânga și la dreapta. Trebuie să țineți fiecare dintre aceste poziții timp de 15 secunde.

Odată ce aceste exerciții de tratament Peyronie au fost făcute, trebuie să vă masați penisul până când obțineți o erecție. Trebuie să apucați basul penisului cu arătătorul și degetul mare și să formați un cerc ca semnul bine. Trebuie să aplicați presiune și să mulgeți penisul cu mâna de la baza acestuia la glande și apoi repetați acest lucru de 10 ori.

Exercițiul de întindere a penisului numărul doi

Trebuie să aplicați ulei lubrifiant pe penis și să masați acest lucru până când aveți o semi-erecție. Trebuie să apucați penisul de la bază cu arătătorul și degetul mare pentru a forma semnul în regulă. Aplicați un pic de presiune moderată asupra penisului cu degetele. Glisați două degete în jos pe axul penisului și mențineți suficientă presiune până când capul penisului se umflă cu sânge.

Când vă apropiați de cap, trebuie să apucați baza cu degetul arătător și degetul mare al mâinii opuse și să alunecați în jos spre zona glandului. Trebuie să continuați mișcarea folosind ambele mâini. Ar trebui să faceți 100 de repetări ale acestor exerciții de tratament Peyronie la început și apoi să lucrați până la două sute de repetări. Trebuie să opriți exercițiul dacă simțiți că trebuie să ejaculați.

Întinderea penisului numărul trei

Trebuie să vă folosiți mâna și să apucați penisul flasc la cap și să aplicați suficientă presiune încât să îl puteți ține pentru a permite fluxul sanguin. Trebuie să-l trageți spre exterior și să vă întindeți cât puteți. Trebuie să țineți această întindere timp de aproximativ trei până la cinci minute.

După ce faceți acest lucru, trebuie să vă odihniți timp de aproximativ 1 minut și apoi să repetați acest exercițiu de tratament Peyronie. Data viitoare când o faceți, trebuie să o trageți în jos, în sus, la stânga și la dreapta, apoi repetați întregul proces.

Chirurgia bolii Peyronie

Surgery for Peyronie's Disease Treatment
Chirurgie pentru tratamentul bolii Peyronie
Chirurgia este, de obicei, ultima opțiune atunci când vine vorba de boala Peyronie, dar poate fi benefică în unele cazuri. Iată câteva dintre opțiunile chirurgicale care sunt efectuate în mod obișnuit pentru această boală.

Tunica Albuginea Plication

Există un strat subțire de țesut care înconjoară o porțiune a penisului numită corpora cavernosa și ne referim la această zonă ca tunica albuginea.
Zona cavernoasă este țesut spongios și această zonă se umple cu sânge atunci când bărbatul are o erecție.
Placa se va forma în interiorul zonei tunica albuginea. Chirurgul va îndrepta penisul luând porțiuni din tunica albuginea și pliind-o pe partea opusă a curburii penisului. În unele cazuri, porțiunile vor fi eliminate. Zona este apoi cusută și acest lucru menține penisul drept.

Grefarea și incizia plăcii

Dacă starea este destul de severă, atunci această intervenție chirurgicală a bolii Peyronie este uneori efectuată . Pentru a face penisul drept din nou, un chirurg va tăia în depozitele de placă și apoi va umple acest spațiu cu o grefă de țesut cutanat. Grefa poate proveni de la o altă ființă umană sau de la un animal.

Implanta

Implantul este în esență o proteză peniană. dacă un bărbat suferă de disfuncție erectilă, precum și de tulburare Peyronie, poate decide să aibă o proteză peniană sau implant inserat. Această procedură va îndepărta zona corpului cavernos și va pune cilindri de implant în această zonă care îndreaptă penisul.
O pompă și un rezervor de lichid pot fi, de asemenea, plasate în zona scrotului, care este utilizată pentru a umfla implantul penisului. Ori de câte ori un bărbat dorește o erecție, pur și simplu activează pompa și aceasta va elibera din nou o parte din lichidul din zona rezervorului în cilindri. Când bărbatul nu mai dorește erecția, fluidul curge înapoi în zona rezervorului.

Complicații și efecte secundare ale chirurgiei bolii Peyronie

Tipul de intervenție chirurgicală a bolii Peyronie care se face va depinde de anatomia omului și de tipul de boală pe care o au. Ar putea exista o pierdere a sensibilității penisului sau o scurtare a penisului după efectuarea procedurilor. Complicațiile pot include dureri ale penisului , precum și disfuncție erectilă în unele cazuri.

Injecții cu penis

Injections for Peyronie's Disease Treatment
Injecții pentru tratamentul bolii Peyronie
În unele cazuri, medicamentele pot fi injectate în penis , ceea ce poate ajuta la tratarea curburii penisului. Acest medicament va fi injectat în zona plăcii. Două substanțe care sunt adesea folosite sunt interferonul și Verapamil. Acest lucru ajută la oprirea dezvoltării colagenului în penis, deoarece această proteină este ceea ce formează placa. Ele pot ajuta, de asemenea, pentru a face placa mai mică.
Cu toate acestea, există o indicație din rapoarte că aceste două terapii injectabile nu sunt la fel de benefice ca alte tratamente non-chirurgicale pentru boala Peyronie.
FDA sau Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat un medicament injectabil pentru boala Peyronie în decembrie 2013, numit Xiaflex. Acest medicament a obținut aprobarea pentru a trata boala lui Peyronie. Acest medicament este administrat într-un curs de tratament care durează patru cicluri de către furnizorul dumneavoastră de asistență medicală. A arătat unele promisiuni în tratarea curburii penisului.

O altă opțiune care este uneori utilizată este acidul hialuronic. Sa constatat că ajută la reducerea inflamației în zona penisului. Bărbații care au participat la un studiu în 2016, după cum a raportat în Journal of Sexual Medicine, au spus că cei care au primit această injecție cu acid o dată pe săptămână pe o perioadă de 10 săptămâni au avut dimensiunea plăcii care a scăzut la aproximativ jumătate dintre bărbații care au luat parte la studiu.

Curbura penisului a fost, de asemenea, redusă cu aproximativ 10 grade la mulți dintre indivizi. Bărbații au indicat, de asemenea, că au îmbunătățit satisfacția sexuală și o erecție mai bună.

Dispozitiv de tracțiune pentru penis

Device for Peyronie's Disease Treatment
Dispozitiv pentru tratamentul bolii Peyronie
Dispozitivele de tracțiune sunt acum adesea folosite pentru a trata curbura penisului. Aceste dispozitive sunt denumite extensor pentru penis, deoarece sunt folosite pentru a întinde penisul pentru a câștiga mai multă lungime în penis în timp.

Acest dispozitiv de tractiune peniana pentru boala Peyronie trebuie purtat in jur de 6 pana la 9 ore in fiecare zi si poate ajuta la indreptarea penisului. Dispozitivul va funcționa foarte eficient dacă este purtat pentru o perioadă lungă de timp.
Poate fi oarecum greoaie de purtat, dar este adesea considerată a fi cea mai bună opțiune pentru a trata boala Peyronie.
Dispozitivul de tractiune peniana pentru boala Peyronie este dovedit clinic a fi benefic pentru majoritatea persoanelor. O mulțime de studii clinice au fost efectuate pentru a confirma eficacitatea dispozitivelor de tracțiune pentru a trata curbura penisului.

Provocările tratamentelor tradiționale

În timp ce tratamentele medicale tradiționale pentru boala Peyronie există, ele nu sunt lipsite de provocări și dezavantaje. Este esențial să examinăm aceste limitări pentru a oferi o înțelegere globală a peisajului opțiunilor disponibile.

Efectele secundare ale medicamentelor orale

Unul dintre tratamentele convenționale primare implică utilizarea de medicamente pe cale orală, cum ar fi colagenaza sau para-aminobenzoatul de potasiu (Potaba). Cu toate acestea, eficacitatea acestor medicamente variază între indivizi și pot veni cu efecte secundare cum ar fi disconfortul gastro-intestinal sau reacțiile alergice. În plus, nu toți bărbații răspund pozitiv la medicamentele orale, ceea ce face necesară explorarea unor abordări alternative.

Disconfortul injecțiilor

Injecțiile directe de medicamente în placă sau în țesutul penisului sunt o altă cale de tratament. Aceste injecții pot conține verapamil sau interferon, dar procesul poate fi invaziv și inconfortabil. În plus, pot fi necesare injecții frecvente, ceea ce reprezintă o provocare pentru persoanele care se opun acelor sau pentru cei care caută soluții mai puțin intruzive.

Riscurile intervențiilor chirurgicale

Pentru cazurile de curbură severă sau atunci când alte tratamente se dovedesc ineficiente, pot fi luate în considerare opțiuni chirurgicale, cum ar fi plicatura penisului sau grefa. În timp ce aceste proceduri pot oferi corecții semnificative, ele prezintă, de asemenea, riscuri inerente , cum ar fi infecția, modificările senzației sau disfuncția erectilă. Perioada de recuperare si impactul potential asupra functiei sexuale fac interventia chirurgicala o alegere mai putin atragatoare pentru multi barbati.

Dezavantaje și efecte secundare

Dincolo de provocările specifice asociate fiecărei modalități de tratament, abordările tradiționale împărtășesc dezavantaje comune. Acestea pot include rata de succes limitată, potențialul de recidivă și povara financiară asociată procedurilor medicale. Mai mult decât atât, stresul psihologic de a suferi o intervenție chirurgicală sau de a experimenta reacții adverse la medicamente poate exacerba și mai mult taxa emoțională deja impusă de boala Peyronie.

Challenges of Traditional Treatments
Provocările tratamentelor tradiționale

Beneficiile dispozitivelor de tracțiune a penisului pentru bărbații de peste 40 de ani

În ultimii ani, dispozitivele de tracțiune peniană au apărut ca o alternativă modernă și neinvazivă pentru bărbații care doresc să abordeze provocările bolii Peyronie, în special cei din grupa de vârstă de 40 de ani și peste. Aceste dispozitive oferă o serie de beneficii care le diferențiază de tratamentele tradiționale, făcându-le o opțiune atractivă pentru multe persoane, care pot fi ușor observate în forumurile legate de dispozitivele de tracțiune a penisului.

  • Non-invazivitate și confort: Dispozitivele de tracțiune a penisului funcționează pe un principiu simplu - întind ușor penisul în timp, încurajând reducerea treptată a curburii. Spre deosebire de intervențiile chirurgicale sau injecțiile, aceste dispozitive nu implică proceduri invazive, reducând riscul de complicații și disconfort. Bărbații de peste 40 de ani apreciază adesea natura non-invazivă a acestor dispozitive, deoarece se aliniază cu preferința lor pentru tratamente blânde și ușor de încorporat în viața lor de zi cu zi.
  • Ușor de utilizat: Dispozitivele de tracțiune a penisului sunt concepute pentru a fi ușor de utilizat, permițând persoanelor să le folosească în intimitatea caselor lor. Cu instrucțiuni clare și setări reglabile, aceste dispozitive pot fi personalizate pentru a se potrivi diferitelor niveluri de curbură și confort personal. Această simplitate și adaptabilitate le fac deosebit de atrăgătoare pentru bărbații de peste 40 de ani care pot prefera o opțiune de tratament discretă și convenabilă.
  • Potentialul pentru imbunatatirea functiei sexuale: Dincolo de abordarea aspectelor fizice ale bolii Peyronie, dispozitivele de tractiune peniana pot contribui la imbunatatirea functiei sexuale. Prin corectarea treptată a curburii penisului, aceste dispozitive au potențialul de a spori erecțiile și satisfacția sexuală generală. Acest beneficiu dublu de tratare a afecțiunii în timp ce are un impact pozitiv asupra sănătății sexuale se adaugă la atracția pentru bărbații care caută soluții cuprinzătoare.
  • Aplicabilitatea la domiciliu: Dispozitivele de tracțiune a penisului oferă flexibilitatea tratamentului la domiciliu, permițând persoanelor să încorporeze terapia în rutina lor zilnică. Această caracteristică este deosebit de valoroasă pentru bărbații de peste 40 de ani care pot avea programe aglomerate sau preferă confortul de a-și gestiona tratamentul independent.
  • Bunăstarea psihologică: Natura discretă și neintruzivă a dispozitivelor de tracțiune peniană poate contribui la îmbunătățirea bunăstării psihologice. Barbatii pot experimenta reducerea anxietatii si stresului asociat cu aceasta afectiune, promovand o mentalitate pozitiva si incredere in capacitatea lor de a aborda boala Peyronie in mod eficient.

Rezumat: găsiți cel mai bun tratament pentru boala Peyronie după 40 de ani

Acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute și fiabile opțiuni de tratament pentru boala Peyronie. Care este cel mai bun tratament pentru boala Peyronie? Aceasta este o problemă complicată care trebuie abordată de un furnizor de asistență medicală. În plus față de intervenția chirurgicală, există, de asemenea, opțiuni pentru tratamentul non-chirurgical pentru boala Peyronie , iar unele pot funcționa mai bine decât altele pentru problema dumneavoastră individuală.

Abordare cuprinzătoare a tratamentului

Dispozitivele de tractiune peniana ofera o abordare cuprinzatoare a bolii Peyronie prin corectarea usoara a curburii penisului in timp. Spre deosebire de metodele tradiționale cu provocările lor inerente, aceste dispozitive acordă prioritate non-invazivității, confortului și ușurinței de utilizare, aliniindu-se preferințelor multor bărbați de peste 40 de ani care caută soluții eficiente.

Restabilirea încrederii și bunăstării

Dincolo de beneficiile fizice, dispozitivele de tracțiune peniană contribuie la restabilirea încrederii și bunăstării generale. Natura discretă a tratamentului la domiciliu abordează impactul psihologic al bolii Peyronie, promovând o mentalitate pozitivă și împuternicind indivizii să participe activ la procesul lor de vindecare.

O cale personalizată spre recuperare

Recunoscând că călătoria fiecărui individ cu boala Peyronie este unică, dispozitivele de tracțiune a penisului oferă o opțiune de tratament personalizabilă și adaptabilă. Cu setări reglabile și design ușor de utilizat, aceste dispozitive răspund unor nevoi diverse, permițând utilizatorilor să își adapteze planurile de tratament în funcție de nivelurile și preferințele lor de confort.

Următorul pas: preluarea controlului asupra sănătății tale

Dacă sunteți un bărbat de peste 40 de ani care se luptă cu boala Peyronie, este timpul să preluați controlul asupra sănătății dumneavoastră. Consultați-vă cu profesioniștii din domeniul sănătății pentru a discuta simptomele și pentru a explora cele mai potrivite opțiuni de tratament, cu un accent special pe beneficiile potențiale ale încorporării dispozitivelor de tracțiune peniană în planul dumneavoastră.
Trebuie remarcat faptul că dispozitivul de tracțiune peniană a primit numeroase aprobări în cele mai recente studii clinice și este acum recomandat ca cea mai bună opțiune de tratament pentru boala Peyronie de către majoritatea experților din domeniul sănătății.
Obțineți cel mai bun dispozitiv de tracțiune a penisului 


comments powered by Disqus