Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Reţea Internaţională de Sănătate

Pagina de Acasă  /   Sănătatea Bărbatului  /  Criza vârstei mijlocii și andropauza

Criza vârstei mijlocii și andropauza. Cum să tratați andropauza în mod natural?

Criza vârstei mijlocii și andropauza. Cum să tratați andropauza în mod natural? 

Sănătatea bărbaților în vârstă

Când bărbații văd că energia tinereții și puterea bărbătească scad pe măsură ce ajung la 40 de ani, ei experimentează sentimente amestecate. În ceea ce privește factorii fizici, au căderea părului, insomnie, probleme cu memoria etc. Astfel de lucruri înrăutățesc lucrurile și deteriorează situația.

Ei își pierd motivația, se simt iritați și obosesc foarte curând. În unele cazuri, ele pot suferi hiperhidroză și înroșirea feței, probleme cu greutatea, mușchii și durerile. Disfuncția erectilă este un alt simptom neplăcut. Rezultatul este depresia.

Criza vârstei mijlocii

Aproape fiecare om aflat în criza vârstei mijlocii va experimenta cel puțin unul dintre simptomele de mai sus. Gradul de impact al problemelor menționate mai sus poate varia, dar adesea este destul de devastator. Această criză la mijlocul vieții influențează bărbații și calitatea vieții lor, care scade pe măsură ce corpul îmbătrânește.

Midlife Crisis
Criza vârstei mijlocii
În plus, poate duce la osteoporoză și probleme cardiace. Acest lucru depinde de tine pentru a decide dacă doriți să facă starea mai ușoară și eradica simptomele îmbătrânirii. Persoana ar trebui să urmeze strategia care unește diferite aspecte, cum ar fi dieta, controlul stresului, reducerea consumului de tutun și alcool.

Sănătatea sexuală a bărbaților în vârstă

Sănătatea sexuală masculină se schimbă, de asemenea, pe măsură ce bărbatul îmbătrânește. Sănătatea sexuală depinde de hormonul sexual numit testosteron. Andropauza, sau cunoscută în general sub numele de menopauză masculină, este o afecțiune hormonală care se întâmplă la bărbați după o anumită vârstă. Există cauze fizice pentru această afecțiune și se întâmplă atunci când nivelul testosteronului scade puțin câte puțin. Acest proces începe de la aproximativ 30 și apoi există o scădere de 10% în fiecare deceniu.

Deoarece testosteronul este un hormon care ajută la menținerea libidoului sexual, crearea materialului seminal, părul genital și corporal, masa musculară și țesutul osos, implicațiile andropauzei apar treptat pe măsură ce o persoană îmbătrânește.
După cum sa menționat anterior, andropauza este o afecțiune asemănătoare menopauzei la bărbații în vârstă. Dar ce este mai exact andropauza, cum diferă de menopauza feminină și cum să tratăm andropauza în mod natural? Să aflăm.

Ce este andropauza?

Modificările legate de vârstă la bărbați duc la o producție scăzută de testosteron și la modificări ale sănătății sexuale, caracterizate prin lipsa libidoului și afectarea funcționării sexuale. Deoarece există testosteron scăzut pentru a alimenta libidoul masculin, aceasta afectează performanța sexuală masculină, numărul și concentrarea spermatozoizilor, energia fizică și forța.

Schimbarea hormonilor poate afecta, de asemenea, sănătatea emoțională. Această condiție este denumită andropauză.
Andropause
Andropauza și hormonii
Se întâmplă într-o fază treptată de timp la mijlocul vieții, nivelurile hormonale scăzând semnificativ pe măsură ce bărbații continuă să îmbătrânească. Este diferită de menopauză la femei în modul de debut.

Modificările hormonale datorate opririi ovulației la femei marchează debutul menopauzei, care se întâmplă rapid după o vârstă. Cu toate acestea, la bărbați, nivelurile de testosteron continuă să scadă de-a lungul anilor foarte treptat.

Când se instalează Andropause?

De obicei, bărbații după vârsta de 50 de ani suferă de o scădere a nivelului de testosteron. Unii bărbați experimentează scăderea destul de devreme din cauza stilului de viață nesănătos, a bolilor sau a medicamentelor. Bărbații au cele mai ridicate niveluri de testosteron în adolescență și tinerețe. După vârsta de 30 de ani, nivelurile scad cu un procent în fiecare an.

Andropauza este același lucru cu criza vârstei mijlocii?

Termenii "andropauză" și "criza vârstei mijlocii" sunt adesea folosiți interschimbabil, dar se referă de fapt la diferite experiențe pe care bărbații le pot întâlni în timp ce navighează prin vârsta de 40 de ani și mai mult.

Andropauza se caracterizează printr-o scădere treptată a nivelului de testosteron, de obicei începând cu vârsta de 40 sau 50 de ani. Această scădere a testosteronului poate duce la diverse simptome, cum ar fi oboseala, libidoul redus, disfuncția erectilă, schimbările de dispoziție și modificările compoziției corporale.

Pe de altă parte, criza vârstei mijlocii este un fenomen psihologic caracterizat prin sentimente de nemulțumire, anxietate și un sentiment de urgență de a face schimbări semnificative în viața cuiva, adesea declanșate de atingerea vârstei mijlocii. În timpul unei crize de vârstă mijlocie, indivizii își pot pune la îndoială realizările, relațiile și scopul general al vieții.

În timp ce atât menopauza masculină, cât și criza vârstei mijlocii pot apărea în timpul vârstei mijlocii și împărtășesc unele simptome suprapuse, cum ar fi schimbările de dispoziție și modificările libidoului, acestea sunt experiențe distincte. Menopauza masculină implică în primul rând modificări fiziologice legate de fluctuațiile hormonale, în timp ce criza vârstei mijlocii este mai mult despre tulburările psihologice și emoționale.
Este esențial să recunoaștem diferențele dintre cele două și să înțelegem că nu toți bărbații le vor experimenta în același mod. Unii bărbați pot suferi simultan atât menopauză masculină, cât și o criză de vârstă mijlocie, în timp ce alții pot experimenta doar una sau niciuna.

Simptomele andropauzei

Simptomele andropauzei pot apărea atunci când bărbații ajung la sfârșitul anilor 40 sau la începutul anilor 50. Unele dintre aceste simptome comune sunt:

 • Pierderea dorinței sexuale
 • Impotență
 • Număr scăzut de spermatozoizi
 • Volum scăzut de spermăă
 • Lipsa de energie
 • Masă musculară scăzută
 • Dispoziţiei
 • Depresiune
 • Insomnie
 • Oboseală
 • Creșterea grăsimii abdominale
 • Dificultate de concentrare
 • Scăderea densității osoase
 • Dezvoltarea sânilor masculini
 • Căderea părului
 • Bufeurile
 • Reducerea dimensiunii testiculelor

Provocări și consecințe ale andropauzei

Intrând în faza andropauzei, bărbații se confruntă cu o serie de provocări care pot avea un impact semnificativ asupra bunăstării lor fizice, emoționale și mentale. Aceste provocări, dacă nu sunt abordate, pot avea consecințe de durată asupra diferitelor aspecte ale vieții lor.

Una dintre principalele provocări ale andropauzei este scăderea nivelului de testosteron. Testosteronul joacă un rol crucial în menținerea masei musculare, a densității osoase și a nivelului general de energie. Pe măsură ce nivelurile de testosteron scad, bărbații pot prezenta oboseală, pierderea masei musculare, creșterea grăsimii corporale și reducerea rezistenței fizice. Aceste schimbări nu numai că pot afecta capacitatea unui bărbat de a se angaja în activități fizice, ci și asupra stimei de sine și a încrederii în sine.

În plus, andropauza poate avea, de asemenea, un impact asupra sănătății sexuale. Nivelurile reduse de testosteron pot duce la simptome precum disfuncția erectilă, scăderea libidoului și dificultăți în realizarea sau menținerea erecțiilor. Aceste probleme pot tensiona relațiile intime și pot provoca sentimente de frustrare, jenă și inadecvare.

În plus față de simptomele fizice, andropauza poate avea, de asemenea, un impact profund asupra bunăstării mentale și emoționale. Fluctuațiile hormonale în timpul andropauzei pot contribui la schimbări de dispoziție, iritabilitate, anxietate și depresie. Bărbații se pot lupta să facă față acestor schimbări, ducând la sentimente de confuzie, izolare și stimă de sine scăzută.

Consecințele andropauzei netratate se pot extinde dincolo de sănătatea individuală pentru a afecta relațiile și calitatea generală a vieții. Parteneriatele intime pot suferi din cauza dificultăților sexuale și a tensiunii emoționale, ceea ce duce la întreruperi de comunicare și la scăderea intimității.
Este crucial pentru bărbații care se confruntă cu andropauza să recunoască aceste provocări și să caute sprijin din partea profesioniștilor din domeniul sănătății, a celor dragi și a grupurilor de sprijin. Abordarea timpurie a simptomelor și explorarea opțiunilor de tratament pot ajuta la atenuarea consecințelor negative ale andropauzei și la îmbunătățirea calității generale a vieții. Luând măsuri proactive pentru a gestiona andropauza, bărbații pot naviga prin această fază cu o mai mare rezistență și bunăstare.

Andropauza si disfunctia erectila

Una dintre problemele majore ale andropauzei este disfuncția erectilă. Aceasta poate fi cea mai mare preocupare a bărbaților și primul motiv pentru care bărbații doresc să afle cum să trateze andropauza în mod natural. În timpul andropauzei, când nivelurile de testosteron scad prea repede sau au scăzut la jumătate față de nivelurile lor de vârf, sănătatea sexuală la bărbați începe să sufere. De asemenea, începeți să experimentați alte simptome discutate mai sus.

Disfuncția erectilă la bărbați este foarte frecventă la sfârșitul anilor 40 și 50 datorită unei scăderi majore a nivelului de testosteron. Lipsa hormonului sexual major în corpul masculin afectează negativ dorința sexuală. Bărbații încep să experimenteze o pierdere a libidoului și, de asemenea, nu reușesc să efectueze în timpul activității sexuale.
Andropause
Andropauza și impotența
Nivelurile scăzute de testosteron afectează, de asemenea, funcționarea organului sexual, ceea ce provoacă probleme de erecție în timpul activității sexuale. Bărbații nu reușesc să obțină și să mențină o erecție în timpul activității sexuale, ceea ce duce la satisfacție și plăcere zero. Testosteronul scăzut și disfuncția erectilă sunt, de asemenea, legate de producția scăzută de spermă și de reducerea concentrației de material seminal.

În general, dorința de a se angaja în activitate sexuală, erecție și performanță sexuală împiedică semnificativ apariția andropauzei și scăderea nivelului hormonal.

Cum Pentru a preveni andropauza?

Întrebarea majoră pe care toți bărbații o au în minte este "cum să prevenim andropauza?".

Iată câteva schimbări naturale pe care trebuie să le implementați în viața dvs. pentru a preveni setul de andropauză și pentru a continua să vă creșteți nivelul hormonal pentru a preveni disfuncția erectilă, căderea părului, lipsa forței fizice și alte simptome majore:

 • Modificări ale stilului de viață
 • Dieta sanatoasa
 • Exerciţii

Modificări ale stilului de viață

Factorii stilului de viață sunt extrem de responsabili pentru andropauza timpurie sau rapidă. Multe dintre simptomele andropauzei apar din cauza problemelor stilului de viață , cum ar fi dependența de alcool, anxietatea, stresul, depresia, lipsa somnului și dieta săracă.

Schimbați-vă stilul de viață îmbunătățindu-vă dieta și reducând fumatul și consumul de alcool. Cel mai mare declanșator este stresul și anxietatea care duc la o schimbare majoră a nivelurilor hormonale. Problemele legate de relații, grijile financiare, criza vârstei mijlocii și alte probleme joacă un rol important în andropauza. Încercați să eliminați aceste cauze pentru a duce o viață relaxată și fără stres.

Dieta sanatoasa

Mâncarea sănătoasă este una dintre cele mai bune modalități de a preveni andropauza. Bărbații au nevoie de proteine, vitamine și minerale pentru a menține masa musculară și pentru a ajuta la producția de testosteron. Zincul, acizii grași omega-3, vitamina D, sunt vitale în producția de testosteron. Includeți proteine animale slabe, fructe de mare, ton, sardine, stridii, nuci, legume cu frunze verzi și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi în dieta obișnuită.

Exerciţii

Pentru a preveni andropauza, trebuie să rămâneți în formă și să faceți exerciții fizice în mod regulat. Exercitiile fizice mentin tensiunea arteriala sub control si elimina alte boli precum diabetul si obezitatea, care pot grabi andropauza. Îmbunătățește circulația sângelui, îmbunătățind funcționarea organelor de reproducere. Exercițiile sunt, de asemenea, esențiale pentru producția hormonală adecvată în organism, în special ajutând organismul să producă mai mult testosteron.

Bărbații trebuie să se angajeze în cel puțin treizeci de minute de exerciții regulate zilnic pentru a promova producția de testosteron în organism. Angajați-vă în unele sporturi sau practicați exerciții cardiovasculare în fiecare zi pentru a vă menține în formă și pentru a vă păstra masculinitatea.

Opțiuni de tratament Andropause

Andropause
Opțiuni de tratament Andropause
Deși nu veți găsi un remediu pentru criza vârstei mijlocii, vă puteți îmbunătăți calitatea vieții prin intermediul anumitor opțiuni de tratament pentru andropauza, care vă pot ajuta în lupta cu consecințele andropauzei. Cei mai populari agenți de îmbunătățire a erecției sunt produși sub formă de așa-numitele pastile de erecție.

Aceste pastile nu sunt altceva decât suplimente alimentare pentru tratamentul andropauzei. Acestea pot aduce schimbări pozitive în viața sexuală, ceea ce vă va ajuta să vă îmbunătățiți calitatea vieții în general. Nu-i credeți pe cei care spun că astfel de pastile nu merită banii cheltuiți.

Este esențial, deoarece sexul este o forță motrice care ne afectează viața și relația. Sexul este strâns legat de emoții și nu îl putem lua separat. Femeile preferă acei bărbați care sunt puternici și buni la pat. Ele vor ca barbatii lor sa aiba vigoare sexuala. Și, desigur, nu sunt dornici să-și petreacă viața cu acei bărbați care suferă de andropauză și consecințele acesteia.

Suplimente alimentare pentru andropauza

Cheia sănătății premium la bărbați și păstrarea virilității este alimentația corectă. Bărbații necesită mai multe calorii decât femeile și trebuie să mănânce alimente bogate în proteine și fibre. Produsele lactate, proteinele slabe și proteinele vegetale sunt importante pentru a-și menține intacte puterea și sănătatea reproducerii.

Cu toate acestea, alimentele nu sunt adesea adecvate pentru a vă oferi cantitatea necesară de vitamine și minerale. Când nu reușiți să consumați cantitatea necesară de vitamine și minerale prin alimente, sănătatea reproducerii poate avea de suferit.
Andropause
Suplimente naturale pentru tratamentul andropauzei

Tratament naturist pentru andropauza

Aveți nevoie de tratament natural pentru andropauza. Acestea sunt, de obicei, suplimente alimentare care conțin vitaminele, ierburile sau mineralele necesare pentru a vă stimula sănătatea sexuală în astfel de momente. Aceste suplimente sunt cele mai bune opțiuni de tratament cu andropauză , deoarece refac substanțele nutritive care lipsesc în organism. Acestea ajută la producerea naturală a hormonului masculin numit testosteron.

Iată câteva dintre substanțele nutritive vitale din suplimentele de stimulare a testosteronului pentru a vindeca problemele scăzute de testosteron, pentru a îmbunătăți sănătatea sexuală și pentru a trata andropauza în mod natural:

 • D-Aspartic Acid
 • Dehidroepiandrosteron
 • Zinc
 • Suplimente pe bază de plante

D-Aspartic Acid

Testosteronul stimularea suplimente pot conține acest aminoacid natural esential numit acid D-Aspartic. Cercetările sugerează că acest aminoacid are proprietățile de a crește hormonul luteinizant la bărbați, făcând celulele Leydig din organul reproducător masculin să producă mai mult testosteron. De asemenea, îmbunătățește producția de spermă și sănătatea.

DHEA

DHEA sau Dehidroepiandrosteronul este un hormon secretat de glandele suprarenale și menține niveluri optime de testosteron. Suplimentele care conțin DHEA acționează ca un steroid anabolic, ajutând la gestionarea nivelurilor necesare de testosteron. Când oamenii îmbătrânesc și andropauza începe să se instaleze, suplimentele DHEA pot ajuta la creșterea nivelului hormonilor masculini.

Zinc

Zincul este un mineral vital pentru sănătatea reproducerii masculine. Bărbații cu niveluri scăzute de testosteron beneficiază enorm de suplimente de zinc. Ajută la vindecarea infertilității și stimulează sănătatea reproducerii masculine. Utilizarea suplimentelor de zinc este esențială în timpul andropauzei pentru a îmbunătăți sănătatea sexuală.

Suplimente pe bază de plante

În plus față de suplimentele de vitamine și minerale, există și alte suplimente pe bază de plante pentru tratamentul andropauzei disponibile pe piață. Ierburi cum ar fi ashwagandha, schinduf, ginseng, și Yohimbe face minuni la persoanele cu un nivel scăzut de testosteron. Aceste plante îmbunătățesc producția de testosteron, ajutând astfel la producția de spermă, numărul, sănătatea spermatozoizilor, motilitatea și libidoul.

Cum să tratați andropauza în mod natural? Concluzie.

Andropauza este comună și se poate întâmpla oricui ca fenomen natural. Cu toate acestea, Acesta poate fi controlat dacă căutați opțiuni naturale de tratament andropauză la momentul potrivit.

Andropause
Andropauza poate fi tratată!
În timp ce alimentația corectă și modificările stilului de viață pot reduce debutul andropauzei, furnizarea corpului dumneavoastră cu suplimentele potrivite de vitamine și minerale ajută la stimularea sănătății sexuale masculine. Aceste modalități naturale ajută la producerea naturală a cantităților optime de hormon sexual masculin pentru a vă păstra virilitatea și fertilitatea ani de zile.

Deși toți bărbații doresc să fie puternici din punct de vedere sexual, mulți bărbați consideră că este dificil să cumpere produse de tratament cu andropauză, deoarece nu se simt confortabil să facă acest lucru sau consideră că este insultător pentru ego-ul și bărbăția lor. Din fericire, astazi multi barbati reusesc sa invete cum sa trateze andropauza in mod natural si accepta ca ar putea avea nevoie de ajutor si cumpara aceste produse.

Beneficiile produselor naturale de tratament andropauză

Produsele naturale de tratament cu andropauză ajută la îmbunătățirea situației din diferite puncte.

 • În primul rând, ele ajută la depășirea andropauzei.
 • În al doilea rând, îmbunătățesc viața sexuală a unui bărbat. Folosindu-l, bărbații au o erecție mai bună, iar circumferința și lungimea sunt, de asemenea, îmbunătățite.
 • În al treilea rând: Foarte important este ca sănătatea generală a unui om să fie, de asemenea, îmbunătățită.
 • În al patrulea rând: fluxul sanguin se îmbunătățește, ceea ce duce la îmbunătățirea circulației în zona pelviană.
 • Și nu în ultimul rând este că produsele de îmbunătățire a libidoului masculin fac minuni cu o relație, deoarece sexul este o bază a acesteia.
Este destul de clar de ce tot mai mulți bărbați încep să aibă încredere în pastilele naturale de tratament cu andropauză și le folosesc adesea.

Sfaturi pentru alegerea pastilelor naturale potrivite

Când vine vorba de selectarea pastilelor naturale pentru a aborda simptomele andropauzei și pentru a stimula sănătatea sexuală, este esențial să luați decizii în cunoștință de cauză pentru a asigura siguranța și eficacitatea. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți pastilele naturale potrivite:

 • Ingrediente de cercetare: Ia timp pentru a cerceta ingredientele găsite în pastile naturale. Căutați suplimente care conțin ingrediente dovedite clinic cunoscute pentru a susține echilibrul hormonal și funcția sexuală, cum ar fi Tribulus terrestris, Tongkat Ali, rădăcină de maca și iarba caprei agitate. Evitați produsele cu aditivi artificiali, umpluturi sau ingrediente potențial dăunătoare.
 • Verificați calitatea produsului: Căutați pastile naturale fabricate de producători de renume care respectă standarde stricte de control al calității. Verificați certificările, cum ar fi certificarea Good Manufacturing Practice (GMP), care asigură faptul că produsul este fabricat într-o instalație care îndeplinește standarde stricte de calitate și siguranță.
 • Citiți recenziile clienților: Înainte de a efectua o achiziție, citiți recenziile și mărturiile clienților pentru a evalua eficacitatea și fiabilitatea produsului. Acordați atenție feedback-ului cu privire la îmbunătățirea sănătății sexuale, a nivelului de energie și a bunăstării generale. Cu toate acestea, fiți atenți la afirmațiile exagerate sau mărturiile care par prea bune pentru a fi adevărate.
 • Consultați profesioniștii din domeniul sănătății: Înainte de a începe orice nou regim suplimentar, consultați-vă cu furnizorul dvs. de asistență medicală, mai ales dacă aveți condiții de sănătate subiacente sau luați medicamente. Furnizorul dvs. de asistență medicală vă poate oferi recomandări personalizate și vă puteți asigura că pastilele naturale sunt sigure și adecvate pentru nevoile dumneavoastră individuale.
 • Luați în considerare doza și formularea: Acordați atenție dozei recomandate și formulării pastilelor naturale. Unele suplimente pot necesita doze mai mari sau mai frecvente pentru a obține rezultate optime. În plus, luați în considerare formularea pastilelor, cum ar fi capsulele, tabletele sau pulberile și alegeți opțiunea care se potrivește cel mai bine preferințelor și stilului dvs. de viață.
 • Evaluați rentabilitatea: În timp ce prețul nu ar trebui să fie singurul factor determinant, luați în considerare rentabilitatea pastilelor naturale în comparație cu alte opțiuni de tratament. Comparați prețurile între diferite mărci și luați în considerare factori precum numărul de porții pe container și orice reduceri sau promoții disponibile.
 • Monitorizați rezultatele: Odată ce ați ales o pastilă naturală, monitorizați-vă progresul și acordați atenție oricăror modificări ale simptomelor și bunăstării generale. Dați suplimentului suficient timp pentru a lucra, deoarece poate dura câteva săptămâni sau luni pentru a experimenta îmbunătățiri vizibile. Dacă nu vedeți rezultatele dorite, luați în considerare ajustarea dozei sau încercarea unui alt produs.
Urmând aceste sfaturi, puteți lua decizii în cunoștință de cauză și puteți alege pastilele naturale potrivite pentru a vă sprijini călătoria către o mai bună sănătate sexuală și bunăstare generală în timpul andropauzei.

Creșteți nivelul de testosteron și tratați andropauza în mod natural
comments powered by Disqus