Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Centrul pentru Îngrijirea Sănătăţii

Reţea Internaţională de Sănătate

Pagina de Acasă  /   Controlul Greutăţii  /  Cauzele obezității la bărbați

Cauzele obezitatii la barbati

Cauzele obezitatii la barbati  Obezitatea este una dintre cele mai mari factori care contribuie la sănătatea precară şi o calitate a vieţii mai mici. Cei care sunt obezi sunt la un risc mult mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare şi unele forme de cancer. Cauzele obezitatii sunt multiple faţete şi variază de la genetică a mediului.

În majoritatea cazurilor însă obezitatea este cauzata de consuma mai multe calorii decat sunt arse. Principalele cauze ale obezitatii la bărbaţi sunt unice. Mai jos este o privire la patru din cele mai comune contribuie factori care determina obezitate să apară în populaţia de sex masculin.

Genetica

Toată lumea are că un prieten care pot mânca tot ce vrei şi niciodată du-te un alt marime pantalonii. Acest lucru este din cauza genetica. Toată lumea se naşte cu o rata metabolica unic. Deci, doar cum unii oameni pot manca tot ce vor în cantităţi mari şi nu trebuie să vă faceţi griji despre un intestin în creştere, există alţii care trebuie să fie mai atent cu privire la tipurile de alimente acestea consuma, precum şi cantităţile.

Datorită variaţia ratei metabolice în indivizi este important să ştiţi dumneavoastră bine pentru a evita supra-mananca. Dacă cele rata metabolica este prea mică poate fi un semn de probleme de tiroidă şi trebuie să fie consultat un medic pentru a creşte metabolismul.

Porţiunea dimensiune

Cărţile medie pe dimensiunea porţiune în restaurante şi reteta a crescut cu anii 1970. Acesta este, de asemenea, continuă să crească care semnalează că obezitatea la barbati numai va deveni mai mult o problema. Unele studii au arătat bărbaţii sunt mai susceptibile de a termina ceea ce este pus în faţa lor decât femeile.

Din această cauză creşterea mărimea porţiilor afectează bărbaţi obezitate mai mult. Chiar şi o uşoară creştere în porţiune dimensiuni va avea un efect cumulativ asupra greutate luni şi ani.

Stil de viaţă

Stil de viaţă este o alta cauza majora de obezitate la bărbaţi. Mulţi oameni deveni inactiv în timpul mijlocul-douăzeci lor atunci când acestea intră în forţa de muncă. Acest lucru determină cantitatea de calorii arde pentru a merge în jos. Acest lucru este valabil mai ales pentru acei bărbaţi care locul de muncă de locuri de muncă în cazul în care acestea sunt şedinţei pentru cea mai mare parte a timpului.

Dacă veţi continua manca aceeaşi sumă ca ai fost înainte de a deveni mai putin activ greutate şi grăsimi vor acumula încet. Cateva kilograme acumulate de un an nu părea mult, dar se adauga si adesea duce la obezitate şi alte complicaţii medicale. Alegerile de stil de viaţă, cum ar fi dacă este sau nu unul participă la sporturi şi activităţi de agrement în aer liber efecte obezitate.

Nutriţie

Cu junk alimente si fast-food , fiind accesibile şi disponibile nu este o surpriză că aceasta este una dintre principalele cauze de obezitate la bărbaţi. Fast-food este astfel un factor care contribuie mare pentru că acesta este plin de calorii si carbohidrati simpli.

Conţinutul caloric ridicat de aceste mese face alimente acţiona centrelor de plăcere ale creierului a face consumatorul simt un sentiment de bunăstare. De aceea, mancatul de alimente fast este un fenomen comun. Bărbaţii ar trebui să încerce să evite junk alimente şi pentru a găsi o modalitate de a reduce pofta de mâncare şi de a reduce aportul de calorii.

Cum de a reduce pofta de mâncare şi de a preveni obezitatea? 


comments powered by Disqus